Košarkarji Šenčurja v finalu pokala SPAR

vir: kk šenčur.si
Balinanje

Balinarji v super balinarski ligi bodo danes odigrali tekmo 11. kroga. Balinarji Trate, ki so trenutno na prvem mestu, bodo ob 15.00  na svojem balinišču na Trati zčeeli tekmo z balinarji IKEA Portorož.

Hokej

Hokejisti v mednarodni hokejski ligi IHL bodo danes odigrali tekme 8. ali predzadnjega kroga v tretjem delu ligaškega dela. Vodilno moštvo HK Triglav bo ob 19.15 v Ledeni dvorani Zlato polje začelo tekmo s hokejisti HK Vojvodine iz Novega Sada. Ob 14.30 bodo tekmo na gostovanju začeli hokejisti HK MK Bled, ki gostujejo pri hokejistih KHL Medveščak v Zagrebu.

Košarka

Včeraj sta bili v hali Tivoli v Ljubljani odigrali obe tekmi polfinala košarkarskega pokala Spar. Prvo tekmo, med košarkarji Krke in Šenčurja Gorenjska gradbena družba, so z 89:82 dobili košarkarji Šenčur Gorenjska gradbena družba. Druga tekma, med košarkarji Sixt Primorska in Petrol Olimpija, pa se je končala z rezultatom 74:70 za košarkarje Sixt Primorska. Tako bodo finale pokala Spar jutri odigrali košarkarji Šenčur Gorenjska gradbena družba in Sixt Primorska.

Danes bodo košarkarji v drugi slovenski košarkarsko ligi odigrali tekme 22. kroga. Ob 17.30 bodo tekmo v športni dvorani Poden v Škofji Loki začeli košarkarji LTH Castings in Parklji, ob 20.00 se bo začela tekma v športni dvorani Planina med košarkarji ECE Triglav in Mesarija Prung Sežana, ob isti uri pa še tekma v športni dvorani Medvode med košarkarji Binox Medvode in Portorož.

Nogomet

Nogometaši kranjskega NK Triglava, ki so na mini pripravah v hrvaškem Umagu, bodo danes tam odigrali pripravljalno tekmo. Nasprotnik Kranjčanom bo drugo moštvo hrvaškega prvoligaša Osijeka, tekmo pa bodo začeli ob 11.00.

Odbojka

Tekme 17. kroga bodo danes odigrali odbojkarji v 1. državni odbojkarski ligi. Ob 17.30 bodo tekmo v športni dvorani Plani začeli odbojkarji kranjskega Triglava in Hoče. Ob 19.00 bodo tekmo v Osnovni šoli Murska Sobota tekmo začeli odbojkarji Panvita Pomgrad in Calcit
Volley.

Tekme 16. kroga bodo danes odigrala dekleta v 1. državni odbojkarski ligi ženske. Ob 1900 se bo začela tekma v športni dvorani Osnovne šole Šempeter, med odbojkaricam Alansa Šempeter in Calcit Volley, ob 19.30 pa se bo začela še tekma v športni dvorani Pod Stolom v Žirovnici, med odbojkaricam Zgornja Gorenjska in Ljubljana.

Tekme pa bodo danes odigrale tudi odbojkarice v 2. in 3 državni odbojkarski ligi ženske zahod.

  • V drugi ligi bodo Gorenjke v vlogi gostitelja, tekma v  športni dvorani Pod Stolom se bo začela ob 17.00 –  Aquawatt Žirovnica:Calcit Volley in v  športni dvorani Zlato polje pa pa se bo ob 18.30 začela še tekma –  ŽOK Triglav Kranj : Piran.
  • V 3. ligi: v športni dvorani Planina ob 14.30 tekma Triglav Kranj – Olimpija Ljubljana in športna dvorana Zlato polje ob 16.00 tekma ŽOK Triglav Kranj – Luka Koper mlade.
Rokomet

Rokometaši v rokometni ligi NLB so včeraj odigrali dve tekmi 16.kroga. V Trebnjem se je srečanja med rokometaši RK Trimo Trebnja in RD Ubranscape Loka končalo z rezultatom 25:30 za rokometaše RD Urbanscape Loka.

Danes bodo rokometaši v 2. rokometni ligi odigrali tekme 14. kroga. Ob 19-00 se bo v športni dvorani Železniki začela tekma med rokometaši RD Alples Železniki in RK Cerklje.

Vaterpolo

Vaterpolisti v članskem državnem prvenstvu bodo danes odigrali tekme 7. kroga v prvem delu. Ob 19.00se bo v Kopru v bazenu Žusterna začela tekma med vaterpolisti VD Koper 1958 in VD Kamnik, ob 20.00 pa v pokritem olimpijskem bazenu še tekma med vaterpolisti AVK Triglav in AVK Branik.

Jože Marinček