Končana preureditev prostorov v Podružnični šoli Begunje

Slika: radovljica.si

V podružnični šoli v Begunjah je Občina Radovljica konec lanskega leta preuredila prostore pritličja in mansarde v severozahodnem delu stavbe. Dela je izvedlo ljubljansko podjetje Adaptacije – vzdrževanje.

Občina je za gradbeno-obrtniška dela in opremo namenila približno 144 tisoč evrov.

Slika: radovljica.si

V pritličju šole so bile prenovljene sanitarije in garderobe za uporabnike telovadnice, v mansardi urejen prostor za dodatne dejavnosti šole, manjša garderoba ter servisni prostor, kamor sta vgrajena bojler in zalogovnik tople vode.

Nova pridobitev je tudi samostojni stopniščni vzpenjalec, ki omogoča dostop v mansardne prostore osebam na invalidskem vozičku. Prostor za dodatne dejavnosti lahko šola uporablja tudi kot sedmo oz. celo kot osmo učilnico. V šoli so včeraj popoldne ob prevzemu nove učilnice pripravili krajšo kulturno prireditev.

Slika: radovljica.si

Šola je imela vse od selitve oddelkov vrtca na novo lokacijo leta 1998 na voljo 6 učilnic, pred začetkom šolskega leta 2017/18 pa sta bila dodatno urejena dva povezana prostora, v katerih so bili sprva urejeni igralni kotički za učence prvega razreda. Zaradi odloženih vstopov otrok v šolo in posledično dodatnega 1. razreda v šolskem letu 2018/2019 je šola dodatna prostora namenila za učilnico. Tako v šolskem letu 2019/20 šolo v skupaj sedmih oddelkih obiskuje 118 učencev.