Kolesarski spektakel v Kranju

Slika: MO Kranj

Iz Kranja in bližnje okolice oziroma Kolesarskega kluba Kranj prihaja kopica vrhunskih kolesarjev, tako aktualnih kot nekdanjih – od Mateja Mohoriča, Jana Polanca, Luke Mezgeca do Tadeja Valjavca. Letos so gorenjski kolesarji predstavljali kar polovico reprezentance na nedavnem svetovnem prvenstvu. Zato je prav, da Kranj dobi tudi vrhunsko rekreativno kolesarsko dirko. To se bo zgodilo3. in 4. septembra 2022, ko bo Kranj z okolico gostil dirko iz serije L’Etape pod slovito blagovno znamko Tour de France, ki je bila predstavljena danes. Kolesarski spektakel se bo odvijal na dveh različnih trasah v dolžini 70 in 120 kilometrov. Trasi še nista znani, vsekakor pa bo daljša, ki bo imela približno 2000 metrov višinske razlike, obiskala tudi domača kraja gorenjskih kolesarskih zvezdnikov, torej Komendo Tadeja Pogačarja in Podblico Mateja Mohoriča.

Ambasador projekta je kolesarski as Matej Mohorič, ki mu je kranjski župan Matjaž Rakovec ob tej priložnosti predal plaketo Mestne občine Kranj za izjemne dosežke na področju športa.

»Kranj je mesto športa in kolesarska destinacija. Ceste tukaj v okolici so najlepše, kar sem jih srečal. Ta prireditev pa je tudi priložnost za mesto in hkrati velik dogodek, vreden naložbe. Upam, da bodo ljudje tudi s tem prepoznali Kranj kot kolesarsko destinacijo. Z veseljem sem tudi sprejel pobudo za ambasadorstvo tega projekta,« je dejal Mohorič.

Da bo organizacija dogodka v Kranju res odlična pa obljublja tudi starosta kranjskega kolesarstva, zdaj častni predsednik Kolesarskega kluba Kranj, Franc Hvasti.