Kolesarska povezava med Bledom in Bohinjem

Težko pričakovana in dolgo obljubljena kolesarska povezava med Bledom in Bohinjem bo kot kaže končno ugledala luč sveta. Državni sekretar Aleš Mihelič je danes z županom Občine Bled Janezom Fajfarjem in županom Občine Bohinj Jožetom Sodjo podpisal sporazum o sofinanciranju ureditve kolesarske povezave Bled – Bohinj. Vrednost sporazuma je 17.859.263,25 evrov, od tega bo Ministrstvo za infrastrukturo prispevalo dobrih 11,5 milijona evrov. Izgradnja kolesarske povezave bo zaključena leta 2023.

 

“Trajnostna mobilnost, med drugim tudi kolesarjenje, je visoko na lestvici prioritet Ministrstva za infrastrukturo. V sofinanciranje infrastrukture za kolesarje namenjamo znatna sredstva ter spodbujamo načrtovanje in izvedbo celovitih projektov na državni ravni. Kolesarska povezava med dvema turističnima biseroma bo ponudila velik potencial za razvoj turizma, večjo varnost za vse udeležence v prometu ter dodano vrednost za celotno regijo,” je dejal državni sekretar Aleš Mihelič.

Župana Občine Bled Janez Fajfar in Občine Bohinj Jože Sodja sta se ob podpisu sporazuma zahvalila Ministrstvu za infrastrukturo in poudarila, da bo kolesarska povezava med Bledom in Bohinjem prispevala k razvoju zelenega trajnostnega turizma v regiji ter k varnosti kolesarjev, saj bodo ti preusmerjeni z zelo prometne regionalne ceste na novo kolesarsko stezo.