Kolesarja izdalo ravnotežje

Kranjski policisti so včeraj na podlagi prijave obravnavali kolesarja z motnjami ravnotežja med vožnjo kolesa in znaki opitosti od alkohola. Preizkus alkoholiziranosti je pri njem pokazal rezultat 0,96 mg/l alkohola. Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in ga izločili iz prometa. Sicer pa so policisti včeraj na  gorenjskih cestah obravnavali eno prometno nesrečo s telesnimi poškodbami. Na območju Radovljice se je lažje poškodoval voznik, ki je glede na zbrana obvestila zapeljal z vozišča in se prevrnil na bok. Voznik je odklonil strokovni pregled.

Kranjski policisti so včeraj v enem postopku na javnem kraju obravnavali dva kršitelja javnega reda in miru. Glede na zbrana obvestila se je ženska nasilno in drzno vedla do druge občanke in jo odrinila. V ženski “ravs” pa je posegel moški, ki je spremljal odrinjeno žensko in jo udaril po obrazu. Hujših posledic ni bilo, proti obema poteka prekrškovni postopek.
Gorenjski policisti so včeraj v Lescah in na Grencu obravnavali prijavo suma nedovoljenega zbiranja prostovoljnih prispevkov. Domnevnih kršiteljev policisti niso izsledili. Policisti Policijske uprave Kranj svarijo, da naj občani od pobiralca prispevkov na vpogled zahtevajo dovoljenje upravne enote in naj se jim izkaže z osebnimi podatki. Nabiralna pola, kar se vpisujejo izročeni prispevki mora biti overjena. Kršitelji so običajno tujci, lokacije kršitev pa
parkirišča trgovskih centrov.