Klemen Musulin je še vedno pogrešan

Že vse od prijave izginotja Klemna Musulina so vse aktivnosti policistov usmerjene v izsleditev pogrešanega, vendar ga do tega trenutka žal še niso našli.

V obsežnih iskalnih akcijah, ki dnevno potekajo že vse od minule sobote, so se poleg policistov zelo angažirali še gorski reševalci, gasilci, vodniki reševalnih psov ter tudi njegova družina in prijatelji. Kadar so dopuščale razmere, so uporabili tudi policijski helikopter.

Aktivnosti se nadaljujejo tudi danes in jutri, 17. novembra, ko bo izvedena zelo obsežna iskalna akcija, v kateri bodo ponovno pregledali celotno območje Krvavca s potmi, cestami, grapami ter drugimi strmimi in nevarnimi pobočji.

Zato bo za čas policijske naloge jutri, 17. novembra, predvidoma med 8.00 in 14.00 uro, uporabljeno pooblastilo začasne omejitve gibanja in zaradi pregleda območja prepovedan dostop:

  • od spodnje do zgornje postaje žičnice Krvavec v širini 500 metrov levo in desno od gondole,
  • greben nad Jezerci,
  • Ambrož proti vrhu – zgornja postaja,
  • Spodnja postaja žičnice – vzhod proti Ambrožu,
  •  Jezerci. Vzhod – do Kriške planine in grebena,
  • Kriška planina – proti stolpu.

Ukrep policistov bo veljal tudi za brezpilotne zrakoplove, daljinsko ali avtonomno vodena vozila ali druga primerljiva tehnična sredstva. Nevarnost proženja kamenja bo tudi na poteh, ki na Krvavec vodijo iz Kokre.

Prisotnost na kraju bodo omogočili samo ožjim družinskim članom pogrešanega Klemna, ostalim pa se zahvaljujejo za angažiranje, saj druge pomoči trenutno ne potrebujejo, so sporočili s PU Kranj.