Kje se lahko cepite tudi v soboto

Slika: Pixabay.com

Zdravstveni dom Kranj zaradi izrednega zanimanja jutri dopoldne organizira odprto cepljenje, prav tako zdravstvena domova Tržič in ZD Škofja Loka. Večinoma odprto cepljenje bo v kranjski vojašnici potekalo tudi štiri dni v prihodnjem tednu. Ob tem izvajalci cepljenja pozivajo k upoštevanju preventivnih ukrepov, k strpnosti zaradi čakanja in pravilnemu pakiranju.

V Kranju bo odprto cepljenje v vojašnici Petra Petriča v soboto potekalo med 9. in 15. uro, na voljo bodo cepiva Pfizer, Moderna in AZ. Cepljenje brez naročanja bo jutri med 8.30 in 12.30 oziroma do porabe zalog cepiva (na izbiro bosta Pfizer in Janssen) tudi v ZD Tržič. V ZD Škofja Loka pa bodo cepili tako v soboto kot v nedeljo med 9. in 18. uro, in sicer na vhodu pri lekarni.

Za cepljenje potrebujete osebni dokument in zdravstveno kartico, potekalo bo po vrstnem redu prihoda. Organizatorji prosijo za dosledno upoštevanje higienskih ukrepov – razkuževanje, nošenje zaščitne maske in vzdrževanje razdalje – in pozivajo k strpnosti v primeru gneče in daljšega čakanja.

ZD Kranj s cepljenjem v dodatnih terminih nadaljuje tudi ves prihodnji teden. Odprto cepljenje bo na voljo že v ponedeljek, 20. septembra 2021, od 12. do 18. ure. V torek, 21. septembra 2021, bo potekalo cepljenje v treh domovih za starejše občane – DSO Taber v Cerkljah, DSO Kranj in DSO Naklo.

V sredo, 22. septembra 2021, bo od 12. do 18. ure potekalo odprto cepljenje izključno za nenaročene, v četrtek, 23. septembra 2021, pa cepljenje izključno naročenih pacientov od 7. do 14.30 ure. Znotraj tega termina bo od 13. do 14.30 cepljenje naročenih in nenaročenih otrok. Dodatno odprto cepljenje v kranjski vojašnici bo tudi v petek, 24. septembra 2021, med 7. in 13.30. Na voljo bodo cepiva Pfizer, Moderna in AZ oziroma do porabe zalog. Dobava cepiva Janssen sledi predvidoma konec tedna.