Kdo je krojil poročilo o medijski svobodi?

Nedolgo tega je bila komisije pod vodstvom Sophie in ‘t Velt poslana v Slovenijo, da preveri stanje vladavine prava in svobode medijev pri nas. Kot so zapisali na Nova24TV, je bilo že takrat jasno, da je bilo vse skupaj zrežirano s strani slovenske opozicije, ki so v tujino širili laži. Najbolj so Slovenijo in njeno vlado v tujini blatili prav tisti, ki bi ji morali stopiti v bran. Dobri politiki namreč na tujem nikoli ne črnijo svoje države z izvažanjem domačih političnih frustracij.

“Očitno je Tanja Fajon, čeprav ni bila članica misije, vpletena v pripravo poročila. Njen asistent pa je na dokumentu pustil sledi. Že dolgo je jasno, da ima ta zgodba izvor v Sloveniji in da sploh ne gre za ugotavljanje dejanskega stanja, ampak za napad na vlado! Razkrinkani!” je danes zapisala Romana Tomc in pripela dokument, na kateri je zapisano ime Jure Tanko, ki je asistent Fajonove. To, kar je danes edina slovenska članica komisije Romana Tomc objavila na omrežju Twitter, je zares obsojanja vredno.

 

 

Slika: TW Romana Tomc

Kako bo evropska poslanka in predsednica stranke SD Tanja Fajon pojasnila poseg svojega asistenta v “neodvisno” poročilo?