Kamen mu je padel na glavo

Slika: FB Gorsko reševalna zveza Slovenije

Včeraj so bile na Gorenjskem večkrat aktivirane ekipe za reševanje v gorah. Helikopter Slovenske vojske je z ekipo za helikoptersko reševanje sredi popoldneva reševal na Prisojniku, kasneje pa še na dveh krajih. Na Prisojniku je skupina planincev našla najstnika s poškodovano glavo. Na glavo mu je padel kamen, zaradi česar je izgubil ravnotežje ter padel in zdrsnil nekaj deset metrov nižje. Uporabljal je čelado. Na območju Komne je helikopter pomagal planincu, ki si je pri padcu poškodoval glavo, na Svinjaku pa so reševali padalca. Klasično reševanje je bilo opravljeno tudi na območju Male Mojstrovke, kjer so gorski reševalci pomagali trem planincem, ki jih je prehitela tema, na planini Razor pa planincu s poškodbo noge.

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali sedem prometnih nesreč, poškodovane so bile tri osebe. V Vogljah sta trčila tovorno vozilo in kolesar, pri čemer se je kolesar poškodoval. Še ena nesreči z udeležbo kolesarja se je zgodila v Mojstrani, kjer je v kolesarja trčil drug voznik, ki je neprevidno zapeljal vzvratno. V okolici Kranja pa je voznik z osebnim avtomobilom trčil v drevo.
Opravka so imeli tudi z razgrajači. V Kranju so policisti obravnavali prijavo pretepa na javnem kraju. Po prvih podatkih policije je bila lažje poškodovana ena oseba. Policisti še zbirajo obvestila in proti moškemu vodijo postopek. Radovljiški policisti so pridržali moškega, ki je v zasebnem prostoru kršil javni red in z njim nadaljeval tudi v intervenciji policistov. Proti njemu so uvedli prekrškovni postopek.