Jeseničani dobili večni derbi z Olimpijo, Triglav premagal Maribor

 

Hokej

Včeraj so hokejisti HDD SIJ Acroni Jesenice in HK SŽ Olimpije v hali Tivoli v Ljubljani odigrali tekmo v Alpski hokejski ligi AHL. Srečanje se je končalo z zmago hokejistov HDD SIJ  Acroni Jesenic s 3:0. Zadeli pa so Adis Alagič, Markus Piispanen in Miha Logar.

Včerajšnja hokejska tekma 18. kroga v mednarodni hokejski ligi IHL, ki je štela tudi za točke v članskem državnem prvenstvu, v ledeni dvorani Zlato polje med hokejisti HK Triglava in HDK Maribor se je končala z rezultatom 8:1 za hokejiste kranjskega HK Triglava. Tri zadetke za HK Triglav je dosegel  Anže Prostor, dva Nejc Hočevar, po enega pa še Miha Ahačič, Žan Zupan in Urban Ban.

Košarka

Košarkarji v ligi Nova KBM so včeraj odigrali tekme 10. kroga.
Košarkarji Šenčur Gorenjska gradbena družba so gostovali v Novem mestu in tekmo v športni dvorani Leona Štruklja proti košarkarjem Krke izgubili, saj je Krka zmagala s 84:76.

Košarkarice v prvi ženski košarkarski ligi so včeraj odigrale tekme 10. kroga. V športni dvorani Planina so košarkarice Triglava z 69:43 premagale košarkarice Ježice, na Ježici pa se je tekma med košarkaricam Akson Ilirije in Domžalami končala z rezultatom 83.42 v
korist košarkaric Akson Ilirije.

Tekme 12. kroga so včeraj odigrali košarkarji v drugi slovenski košarkarski ligi. V športni dvorani OŠ Alojzija Šušteršiča se je tekma med  košarkarji Ljubljane in ECE Triglava končala z rezultatom 77:66 za košarkarje Ljubljane. V športni dvorani Poden v Škofja Loki pa se je tekma med košarkarji LTH Castings in Terme Olimia Podčetrtek končala zz 49:73 v korist košarkarjev Terme Olimia Podčetrtek.

Tekme 8. kroga pa so včeraj odigrali tudi košarkarji v 3. slovanski košarkarski ligi. Rezultata moštev iz Gorenjske: Gorenja vas : Enos Jesenice 74:81 in Ježica : Krvavec Meteor 87:82.

Odbojka

Odbojkarji v prvi državni odbojkarski ligi so včeraj odigrali tekme 11. kroga. Odbojkarji Triglava so tokrat gostovali in tekmo proti odbojkarjem GEN 1 Volley v Mestni dvorani v Novi Gorici izgubili s 3:0.

Včeraj so bile aktivne še odbojkarice v drugi in tretji odbojkarski ligi zahod. Rezultati:

 • druga državna odbojkarska liga zahod -10. krog:
  • SIP Šempeter : ŽOK Triglav Kranj 3:1,
  • Aquawatt Žirovnica : ŽOKPartizan Škofja Loka 0:3 in
  • Calcit Volley II : Piran 3:1.
 • tretja državna odbojkarska liga zahod – 9.krog:
  • Krim Pirnar doors : Bled Jesenice 0:3 in
  • ŽOK Triglav Kranj II : Olimpija Ljubljana 1:3.

Rokomet

Rokometaši v drugi državni rokometni ligi so včeraj odigrali tekme 11. kroga. V športni dvorani Cerklje se je tekma med rokometaši RK Cerklje in RK Ajdovščina končala z rezultatom 21:28, v športni dvorani Železniki pa se je tekma med rokometaši RD Alples Železniki in RK Velika Nedelja končala z rezultatom 28:25.

Danes s pričetkom ob 18-tih bodo tekmo 14. kroga v rokometni ligi NLB v športni dvorani Ribnica začeli rokometaši RD Riko Ribnica in RD Urbanscape Loka.

Vaterpolo

Včerajšnja finalna tekma Pokala Slovenije med vaterpolisti VK Ljubljana Slovana in AVK Triglava  v bazenu Kodeljevo v športnem parku Slovan v Ljubljani se je končala z zmago vaterpolistov VK Ljubljane Slovana, ki so slavili z 9:5 in s tem osvoji tretji zaporedni naslov
pokalnega zmagovalca.

Jože Marinček