V medijih je mogoče brati, da so predstavniki kranjske občine izvedli uraden obisk na Ministrstvu za zdravje, kjer so predstavili idejo, kje naj bi nova gorenjska regijska bolnišnica stala v Kranju in katere so prednosti Kranja v primerjavi z lokacijama na Jesenicah in v Radovljici.

Vodja poslanske skupine SDS Jelka Godec je na ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana naslovila pisno poslansko vprašanje v zvezi z Gorenjsko regijsko bolnišnico.

Celotno poslansko vprašanje v nadaljevanju.

V začetku letošnjega januarja sem na Vlado Republike Slovenije naslovila vprašanja v zvezi z gradnjo Gorenjske regijske bolnišnice, in sicer katere aktivnosti v zvezi z izgradnjo regijske bolnišnice ste imeli na Ministrstvu za zdravje, koliko srečanj s predstavniki gorenjskih občin ste imeli, kdaj, na čigavo pobudo in kakšni so bili dogovori ter kakšno je stališče aktualne vlade oziroma Ministrstva za zdravje o tem, kje bi morala stati regijska bolnišnica.

V odgovoru je Vlada RS navedla nekatere aktivnosti v obliki pregledov analiz in zbiranja podatkov ter dodala, da »minister za zdravje ni imel srečanj s predstavniki gorenjskih občin na temo izgradnje regijske bolnišnice.«

Na moje veliko presenečenje pa sem v nedeljo, 19. februarja, na spletnem portalu MMC prebrala članek v zvezi z gradnjo Gorenjske regijske bolnišnice, kjer je bilo med drugim navedeno: »Po menjavi vlade so predstavniki kranjske občine že izvedli uraden obisk na Ministrstvu za zdravje, kjer so predstavili idejo, kje naj bi nova gorenjskega regijska bolnišnica stala v Kranju in katere so prednosti Kranja v primerjavi z lokacijama na Jesenicah in v Radovljici. Ob tem je kranjski župan Matjaž Rakovec znova poudaril, da je Kranj središče regije, na katerega gravitira več kot polovica prebivalcev Gorenjske.«

Zanima me:

  1. Kdaj so predstavniki kranjske občine izvedli uraden obisk na Ministrstvu za zdravje?

2. Kdo je bil v delegaciji predstavnikov kranjske občine in kdo v delegaciji Ministrstva za zdravje?

3. Kakšni so bili sklepi ali dogovori na omenjenem sestanku?

4. Ali je Ministrstvo za zdravje že sprejelo odločitev o lokaciji Gorenjske regijske bolnišnice? Če da, kje bo stala?

 

Spletno uredništvo, M.V.