Jadralnima padalcema se je ponesrečil vzlet

Slika: Pixabay.com

Včeraj sta se zgodili dve nesreči jadralnih padalcev, obakrat pri vzletu. Malo pred dvanajsto uro se je na območju Blegoša pri ponesrečenem poskusu vzleta poškodoval jadralni padalec. Reševalci Gorsko reševalne službe Škofja Loka so ga na kraju oskrbeli, posadka s helikopterjem in reševalci pa ga je prepeljala v UKC Ljubljana. Druga nesreča se je zgodila na območju Tržiča. Jadralni padalec je po vzletu z vzletišča v Gozdu zasilno pristal na drevesu. Reševalci GRS Tržič so ga nepoškodovanega z vrvno tehniko rešili z drevesa.

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali pet prometnih nesreč, ena se je končala s telesnimi poškodbami. V Kranju sta bila v nesreči udeležena motorist in voznik osebnega avtomobila. Okoliščine kažejo, da je motorist padel, motorno kolo pa je odneslo v osebni avtomobil. Motorist je po podatkih policije lažje poškodovan.

Policisti so imeli opravka tudi z nasilnim tatom. Jeseniški policisti so včeraj zvečer obravnavali voznika skuterja, ki je padel in bi bil lahko nevaren za promet. Ugotovili
so, da je bil skuter odvzet lastniku. V postopku se je voznik policistom s silo uprl in poskušal preprečiti uradno nalogo. Proti njemu so bila zato uporabljena prisilna sredstva. En policist je bil v postopku lažje poškodovan. Proti moškemu poteka postopek, po dogodku pa je bil predan zdravniški službi.