Izzivi projekta KrOdDoma

Januarja je v Kranju zaživel nov projekt, ki bo vsak mesec z novimi izzivi privabil Kranjčane pa tudi ostale k aktivnemu preživljanju prostega časa doma in v naravi okrog Kranja. Snovalci projekta, Mestna občina Kranj, podjetje Dspot d.o.o., Zavod za turizem in kulturo Kranj in Fundacija Vincenca Drakslerja so.p. so povezali poti v Kranju z različnimi izzivi. Projekt so poimenovali KrOdDoma in vključuje različne izzive za sprehajalce, pohodnike, tekače in kolesarje. Za ustvarjalne posameznike in družine pa pripravljajo ideje za razvijanje ročnih spretnosti, ki se jih lahko lotite doma.

 

Kot prvi, januarski izziv so za rekreacijo izbrali Savski drevored. Gre za urejeno deloma peščeno in deloma gozdno pešpot, ki se vije ob reki Savi. Pot je kratka in nezahtevna, zato je primerna za vse generacije pohodnikov, tudi za družine z majhnimi otroci. Pot lahko prehodite, pretečete ali prekolesarite, vse šteje kot opravljen izziv.

Drugi januarski izziv predstavlja izdelavo ptičje hišice. Z izdelavo boste dokazovali svoje ročne spretnosti in pomagali pticam preživeti zimo. Za najmlajše pa so pripravili izziv škrata Krančka, kjer bodo svoj opravljen izziv predstavili z risbico.

V projekt KrOdDoma se lahko vključite preko povezave https://www.kroddoma.si .