Izsiljevali so ga zaradi intimnih fotografij

Policisti so obravnavali prijavo izsiljevanja z intimnimi fotografijami. Žrtev izsiljevanja je bil moški. Kot pravijo policisti Policijske uprave Kranj, izsiljevalci za intimne fotografije, ki jih žrtev običajno pošlje sama, zahtevajo od nekaj sto, pa do več tisoč evrov, ki jih marsikdo v strahu pred objavo fotografij tudi nakaže. Izsiljevanje se tudi po plačilu še vedno lahko nadaljuje. Zato policisti svarijo, da ne sprejemajte prošenj za prijateljstvo od popolnoma neznanih oseb in nikomur ne pošiljajte intimnih fotografij, video posnetkov in se ne slačite pred kamero.

Včeraj so policisti poleg smrtne nesreče motorista pri Selcah obravnavali še sedem prometnih nesreč, v katerih so bile tri osebe poškodovane. Na območju Škofje Loke sta trčila dva osebna avtomobila, en udeleženec s te nesreče pa je bil odpeljan na preventivni
zdravstveni pregled. Sredi popoldneva sta v Naklem trčila kolesar in peška. Okoliščine kažejo na krivdo kolesarja za nesrečo. Zvečer pa je v Kranju padel uporabnik skiroja.

S področja kriminalitete so policisti obravnavali štiri kazniva dejanja. Na Mlaki pri Kranju so policisti obravnavali poskus vloma v stanovanjsko hišo. Na Trgu Prešernove brigade v Kranju je bila poškodovana kljuka na osebnem avtomobilu. V Moškrinu pa je storilec vlomil v osebni avtomobil in odtujil denarnico. Na Gogalovi ulici v Kranju so policisti obravnavali še poškodovanje zapornice.