V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.464 klicev. Med 586 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 111 prometnih nesreč, 75 kršitev javnega reda in miru, ter 66 kaznivih dejanj.

V 104 prometnih nesrečah je nastala le premoženjska škoda, v 7 nesrečah pa so bili udeleženci lažje poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 7 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 1 voznika.

Ob 12.25 sta na Cesti na Srednje v naselju Jelovec, občina Maribor, trčili osebni vozili. Gasilci JZ GB Maribor so proti naletno in protipožarno zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulatorje in očistili iztekle motorne tekočine.

Ob 13.36 se je v naselju Trlično v občini Rogatec pri sečnji v gozdu na osebo prevrnil traktor. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina in PGD Dobovec pri Rogatcu so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom rešili preminulo osebo izpod traktorja, odklopili akumulator in nastavili pivnike za razlito olje in nafto. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Ob 14.26 se je v naselju Ihova, občina Benedikt, osebno vozilo prevrnilo na bok. Gasilci JZ GB Maribor in PGD Gornja Radgona so proti naletno in protipožarno zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator v vozilu, očistili iztekle tekočine in nudili prvo pomoč poškodovancu do prihoda reševalcev NMP Lenart.

Ob 18.35 se je na Hitri cesti v Mariboru osebno vozilo prevrnilo na bok. Gasilci JZ GB Maribor so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator in nevtralizirali iztekle motorne tekočine.

Ob 21.06 je v Volčah, občina Tolmin, osebno vozilo zapeljalo s ceste in se preobrnilo. Gasilci PGD Tolmin so zavarovali kraj, pregledali vozilo, ga obrnili na kolesa in nevtralizirali iztekle motorne tekočine.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 52 intervencij na javnem kraju, 23 pa v zasebnih prostorih. Deset kršiteljev, ki so kljub opozorilu nadaljevali s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 30 tatvin, 13 vlomov, 9 poškodovanj tuje stvari, 6 povzročitev telesne poškodbe, 3 preprečitve uradnega dejanja oz. napadi na pooblaščeno osebo, 2 grožnji, 1 kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami, 1 ponarejanje denarja, ter 1 nasilje v družini.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 59 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 50 na območju PU Novo mesto, 8 na območju PU Koper in 1 na območju PU Maribor. Med njimi so obravnavali največ državljanov Maroka (22), Afganistana (12) in Kube (10).

Spletno uredništvo, M.V.