Izmenjevalnica oblačil za manj potrošništva

Slika: Komunala Kranj

Evropski teden zmanjševanja odpadkov je v Evropski uniji največji in najuglednejši projekt na področju ozaveščanja o zmanjševanju odpadkov in varstvu okolja. Letos bo potekal med 19. in 27. novembrom, poudarek pa bo na tekstilu. Tekstilna in oblačilna industrija je skupaj s prometom, živilsko industrijo in bivanjem ena izmed največjih osnaževalcev. Ima velik vpliv na rabo tal, onesnaževanje vode in emisije toplogrednih plinov.

Kot pravijo na Komunali Kranj, je minimalizem in trend odstranjevanja navlake, ki je ne potrebujemo, danes zelo popularen, seveda pa tudi koristen. Tisto, česar ne potrebujemo več, ni treba nujno zavreči, temveč lahko to nekomu podarimo, izmenjamo ali ponovno uporabimo.

S tem namenom Komunala Kranj skupaj s Fundacijo Vincenca Drakslerja so.p. in v sodelovanju z Medgeneracijskim centrom LU Kranj organizira izmenjevalnico oblačil, obutve, tekstila in modnih dodatkov. Dogodek bo potekal v sredo, 5. 10. 2022, od 15.00 do 18.00 v prostorih Medgeneracijskega centra LU Kranj, Cesta talcev 7, 4000 Kranj.

Ob prihodu svoje stvari izročite organizatorjem, ki jih sortirajo in razporedijo, vi pa lahko izbirate med že razstavljenimi stvarmi. Predmete, ki v času dogodka ne bodo zamenjali lastnika bomo podarili Fundaciji Vincenca Drakslerja. Organizatorji želijo, da na izmenjavo prinesete samo čista, lepo ohranjena oblačila. Sprejemali bodo oblačila, obutev, tekstil in modne dodatke, ne sprejemajo pa spodnjega perila in nogavic. Lahko samo prinesete ali pa tudi samo odnesete oblačila, kosov ne bodo šteli, kar pomeni, da lahko prinesite kolikor želite in odnesite kolikor potrebujete.