Izkupiček dobrodelne akcije je zelo pohvalen

V sredo zvečer s v Športnem centru Kranj, člani NK Triglav Kranj, uspešno izpeljali že drugo dobrodelno akcijo, ki so jo pospremili z nogometno tekmo med ekipo NK Triglav & prijatelji in ekipo  All-Stars Gorenjska. Po tekmi je bila na vrsti še dobrodelna dražba športne opreme domačih in tujih nogometašev ter klubov.

Kot smo že pisali, je bil ogled tekme brezplačen, so pa izrazili željo, da vsak od gledalcev prinese nekaj hrane. Gledalci so željo upoštevali in tako so s skupnimi močmi zbrali 980 kosov prehrambenih ter drugih izdelkov z daljšim rokom trajanja, kar je na koncu  pomenilo 487 kilogramov zbranih tovrstnih izdelkov. Zbrana hrana bo razdeljena med Materinski dom Gorenjske in Varno hišo Gorenjske.

Tudi dobrodelna dražba športne opreme je bila zelo uspešna, saj je novega lastnika dobila prav vsa oprema, ki je bila na voljo, skupni iztržek na koncu pa je znašal 2.500 evrov. Najbolj “vroča” sta bila podpisana dresa Davida Zeca (NK Triglav Kranj) in Emmanuela Adebayorja (Istanbul Bašakšehir), kupca sta za vsakega od teh namenila 350 evrov.

Z dobrodelnim dogodkom so organizatorji zelo zadovoljni, saj so zbrali precej več izdelkov kot lani, enako pa velja tudi za zbrana denarna sredstva.  Izdelki z daljšim rokom trajanja bodo razdeljena, sredstva zbrana z dražbo, pa bodo šla v solidarnostni sklad kluba in jih bodo namenili temu, da bodo več kot 10 mladih nogometašev iz socialno ogroženih družin odpeljal na zimske priprave v Umag.

Organizatorji se ob tem iskreno zahvaljujejo prav vsem, ki so omogočili izvedbo dogodka, predvsem Mestni občini Kranj in županu Boštjanu Trilarju, in pa obiskovalcem ter staršem, ki so znova dokazali, da lahko, ko Kranjčani stopimo skupaj, dosežemo velike stvari.

NK Triglav Kranj bo z izkupičkom dogodka razveselil lepo skupino ljudi, s tem pa jim bodo polepšali praznične dneve, ki so pred nami.