Iščejo prostovoljce

Na Gorenjskem je bilo med 5. in 18. oktobrom 2020 glede na 14-dnevno incidenco okuženih na 100.000 prebivalcev pozitivnih 584 oseb. Številka Gorenjsko uvršča na vrh razpredelnice okuženih regij.

Vir: NIJZ

Na Mestni občini Kranj (MOK) pozivajo občanke in občane naj v naslednjem mesecu dosledno spoštujejo zaščitne ukrepe in potrpijo za dobro celotne skupnosti, saj bodo le s skupnimi močmi obrnili krivuljo okuženih navzdol. Zavedajo se, da bo glede na rastočo številko okuženih treba povečati kapacitete za pozitivne na COVID-19, zato iščejo začasne lokacije za obolele. V tem tednu bo civilna zaščita zbrala kadre, postavila sistem in tehnično podporo za vrhunec drugega vala, ki prihaja.

Ker bo vsak par rok v prihodnjih dneh še kako dragocen, MOK na pomoč poziva tudi prostovoljce. Zainteresirani naj pokličejo 080 18 85. Njihov prispevek bo dragocen pri pomoči v domovih za starejše občane in pri logistično-operativnih nalogah, kot so prevoz in selitev starejših, osebna pomoč, pomoč pri hoji z berglami, prevoz do zdravnika, dostava zdravil in drugo. Mestna občina Kranj bo zanje poskrbela tudi z usposabljanjem o varovanju in ravnanju z zaščitno opremo.