Intervencije v preteklih 24 urah

Gorenjski gasilci in reševalci so v preteklih 24 urah posredovali v več dogodkih.

V soboto ob 11.55, so potrebovali tehnično pomoč na ulici Gorenjskega odreda v Kranju, ko so gasilci JZ GRS Kranj iz pokvarjenega dvigala rešili štiri ujete osebe.

Prišlo je tudi do nesreče v gorah, ko si je ob 12.15  pod goro Vernar,  v občini Gorje, ko si je pri prečkanju snežišča zaradi zdrsa planinka poškodovala gleženj. Gorski reševalci GRS Mojstrana, GRS Bohinj in Dežurna ekipa GRS na Brniku so skupaj s posadko helikopterja Slovenske policijo poškodovano planinko na kraju oskrbeli in s helikopterjem prepeljali v SB Jesenice ter nepoškodovana planinca v dolino.

Do požara v stanovanjski stavbi je prišlo včeraj ob 12.20 v naselju Hosta v občini Škofja Loka, ko so se vnele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Škofja Loka, Trata in Gosteče so pogasili požar v dimniški tuljavi in očistili dimnik. Stanovalcem so prepovedali kurjenje do prihoda dimnikarja.

Ob 18.14 so na Kokrici v Kranju na vodnem zajetju male hidroelektrarne našli mrtvo osebo. Gasilci JZ GRS Kranj so truplo potegnili iz vode in prenesli iz kanjona, kjer so truplo predali delavcem komunalne službe.

Vir: Sos Obvestila