Hudo poškodovanega kolesarja odpeljal helikopter

vir:pixbay.com

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali pet prometnih nesreč s telesnimi poškodbami. V naselju Hudi Graben se je pri padcu huje poškodoval kolesar. Neprevidno naj bi si med vožnjo kolesa ogledoval okolico. Poškodovanca so na kraju oskrbeli reševalci Nujne medicinske pomoči Tržič, v bolnišnico na Jesenicah pa ga je s helikopterjem prepeljala posadka helikopterja Slovenske vojske skupaj z dežurno medicinsko ekipo. V Radovljici je voznik avtomobila na križišču odvzel prednost motoristu, v Kranjski Gori pa kolesarki. Zaradi izsiljevanja prednosti sta v Tržiču trčila še dva mopedista.

Kranjskogorski policisti so z gorskimi reševalci včeraj na terenu preverili novo informacijo o domnevni lokaciji pogrešane Helene Novak, ki je bila na območju Mojstrane pogrešana konec letošnjega julija. Izkazalo se je, da informacija ni bila prava. Poleg iskanja pogrešane planinke so reševalci opravili še reševanje planinke. Na območju Škrlatice se je včeraj huje poškodovala planinka, ki je padla pri sestopanju. Po podatkih policije se je spotaknila ob skalo in padla preko manjšega skalnega skoka. Sreča v nesreči je bila, da je nosila čelado. Tudi njo je v bolnišnico odpeljal helikopter Slovenske vojske.

Kranjski policisti so včeraj zaradi kršitve javnega reda in miru na javnem kraju obravnavali dva občana. Eden se je vedel drzno, drugi pa ga je udaril. Proti obema poteka prekrškovni postopek. Na Jesenicah so policisti včeraj pri občanu našli manjšo količino prepovedane droge. Med postopkom je pred policisti poskušal pobegniti. Policisti so bili primorani proti njemu uporabili prisilna sredstva. Pri tem ni prišlo do poškodb.