Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejeli 113 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 46 in sicer pet s področja kriminalitete, 15 s področja prometne varnosti, od tega šest o prometni nesreči z materialno škodo, 11 s področja javnega reda in miru, od tega štirje o kršitvi na javnem kraju in eden o kršitvi v zasebnem prostoru in osem o dogodkih, o nesreči pri delu, o požaru in o povoženi divjadi.

Kranjski policisti so bili včeraj okoli 7.48 obveščeni o prometni nesreči, v kateri je voznica vozila iz smeri Labor proti Primskovem ter zaradi prekratke varnostne razdalje, z avtomobilom trčila v avtomobil voznice, ki je vozila pred njo. Policisti za povzročiteljico vodijo prekrškovni postopek.

Gorenjski prometniki so bili včeraj okoli 23.48 obveščeni o prometni nesreči, v kateri je bil udeležen 39-letni tuji voznik. Vozil je iz smeri Kranja proti Medvodam in v levem ovinku, zaradi neprilagojene hitrosti, z avtomobilom trčil v varnostno ograjo. Policisti so mu izdali globo.

Nesreča pri delu:
Blejski policisti so bili včeraj okoli 13.10 obveščeni o nesreči pri delu. Po podatkih s katerimi razpolagamo, je 21-letni delavec podjetja, med vzpenjanjem po lestvi do strehe stavbe spodrsnilo in je padel v globino z višine okoli 5 metrov. Delavec se je pri tem telesno poškodoval. Prvo pomoč mu je na kraju nudilo zdravstveno osebje in ga z reševalnim vozilom prepeljalo do ekipe helikopterske nujne medicinske pomoči z Brnika. S helikopterjem je bil prepeljan v zdravstveno ustanovo. Obveščen je bil delovni inšpektor. Policisti zbirajo obvestila o vseh okoliščinah nesreče in vodijo postopek.

Požar:
Kranjski policisti so bili danes okoli 4.20 obveščeni o požaru gospodarskega objekta. Požar so pogasili gasilci. Policija je kraj zavarovala in zbira obvestila o vseh okoliščinah požara. Vzrok požara in materialna škoda sta predmet kriminalistične preiskave in še nista znana. Ogled kraja dejanja še vedno poteka. Policisti bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

Na območju Kranja je bila povožena divjad.