V Kranju se prenavlja Koroška cesta od krožišča do bencinske črpalke na Zlatem polju

Gradbena dela so se pričela v zadnjem tednu v juliju in bodo zaključena predvidoma do konca avgusta. Dela obsegajo:

  • preplastitev granitnih kock z asfaltom na odseku od krožišča Bexel do križišča s Kidričevo cesto,
  • na obeh straneh ceste bodo položeni robniki,
  • poskrbljeno bo tudi za odvodnjavanje meteorne vode.

Gradbena dela v prvi fazi urejanja Koroške ceste bodo v vrednosti 234 tisoč evrov, izvaja pa jih  Gorenjska gradbena družba d. d.

Kot so sporočili z MO Kranj, je v načrtih tudi kolesarska steza po obeh straneh na celotni trasi, ki pa bo del obsežne prijave ureditve kolesarskih povezav za EU sofinanciranje. V prvi fazi bo tako urejeno vse za preplastitev z asfaltom, drugi del pa bo sledil, ko bo prejeta podpora s strani posredniškega organa, pozno jeseni ali pa spomladi 2019, saj bo sofinancirana iz projekta izgradnje kolesarskih povezav v MO Kranj.

Kaj se bo zgodilo z granitnimi kockami? 

Kot je povedal župan Boštjan Trilar, so prejeli kar nekaj predlogov, kako bi ohranili zgodovinske granitne kocke, ki “so povzročale hrup in so bile marsikateremu vozniku pošteno odveč”.

“Odločili smo se, da jih v opomin, da so nekoč sestavljale celotno cestišče, en del umestimo na rob med cesto in pločnikom oz. kolesarsko stezo, tako kot je to že narejeno na delu mimo Gimnazije Kranj in pa na Jelenovem klancu«, je pojasnil župan ter hkrati pozval k razumevanju zaradi del na cestiščih. “Enako bomo naredili tudi na Koroški, in sicer bo pol metra širok pas granitnih kock položen na VZ delu (med Policijo in Stošičevo),” je umestitev in »novo življenje« kock predstavil župan.