Hokejisti so bili uspešni

Hokej

Članska hokejska reprezentanca je včeraj v uvodnem srečanju na turnirju Euro Ice Hoceky Challenge v mestu Cergy v Franciji proti reprezentanci Francije zmagala v podaljšku s 3:2. Zmagovalni zadetek na 400 jubilejnem nastopu je dosegel Rok Tičar. Članska reprezentanca bo danes ob 16.30 začela tekmo proti reprezentanci Latvije.

Uvodno tekmo na turnirju mladincev do 20 let je zabeležila tudi mladinska vrsta, ki je s 4:1 premagala reprezentanco Italije. Danes bodo igrali s Francijo.

Zmage pa so se na prvi tekmi veselili tudi mladinci do 18. leta starosti. Pod vodstvom trenerja Kranjčana Mitje Kern,a so v Kaposvarju, po streljanju kazenskih strelov, premagali reprezentanco Avstrije. Danes ob 15h bodo začeli tekmo z reprezentanco Avstrije.

Reprezentanca do 16 let pa je bila na turnirju v avstrijskem Sankt Poltenu premagana s
strani vrstnikov iz Madžarske z 2:12. Ob 19.10 začnejo tekmo z Italijo.

Košarka

Sinočnja tekma 4. kroga v tretji slovenski košarkarski ligi, med košarkarji Cerklje Meteor – Gorenja vas, se je v športni dvorani Cerklje končala z 58:62 v korist košarkarjev Gorenja vas.

Danes, s pričetkom ob 20h, se bo v športni dvorani Šenčur odigrala košarkarska tekma 6. kroga v košarkarski ligi Nova KBM, med košarkarji Šenčur Gorenjska gradbena družba in košarkarji ljubljanskega kluba Petrol Olimpija.

Nogomet

Mlada slovenska nogometna reprezentanca do 21. leta, v kateri sta bila tudi nogometaša kranjskega Triglava Kristjan Arh Česen in Ožbej Kuhar, je včeraj v Novi Gorici z 2:0 premagala nogometaše Črne gore. V ponedeljek jo čaka nov obračun, ko se bo v Domžalah pomerila znreprezentanco Francije, ki vodi na lestvici in ima dve točki več od Slovenije.

Jože Marinček