Hokej mladinsko državno prvenstvo

Hokej

Včeraj so mladinci v hokejski mednarodni ligi IHL za mladince, ki šteje tudi za državno prvenstvo, odigrali tekme 13. kroga.

Kranjčani so gostovali pri hokejistih Team Zagreb v Zagrebu in domačine, kljub temu da so igrali brez trojice najboljših standardnih igralcev, premagali s 5:0.

Tekma na Jesenicah med hokejisti HD Mladi Jesenice in HK MK Bled pa se je končala z zmago Jeseničanov s 5:2.

Z 32 osvojenimi točkami vodijo HD Mladi Jesenice, HK Triglav na drugem mestu jih ima
30, HK MK Bled na četrtem mestu pa je zbral 18 točk.

Danes bodo hokejisti odigrali dve tekmi članskega državnega prvenstva. Ob 18.15 se bo začela tekma v Celju med hokejisti HK ECE Celja in HK SŽ Olimpije, ob 19h pa se bo začela še tekma na Jesenicah med hokejisti HDD SIJ Acroni Jesenice in kranjskim HK Triglavom.

Nogomet

Včerajšnjo tekmo 16. kroga v prvi slovenski nogometni ligi Telekom, so v Domžalah, med nogometaši Domžal in Krškega, z 1:0 dobili nogometaši Domžal. Danes, s pričetkom ob 15h, se bo v Velenju odigrala prekinjena sobotna tekma med nogometaši Rudarja in Gorice.

Včeraj so nogometaši v drugi slovenski nogometni ligi odigrali še preostale štiri tekme 16.kroga. Zmago na gostovanju so si priigrali nogometaši Kalcer Radomlje, ki so v Sežani s 3:0 premagali nogometaše Cherrybox24 Tabor Sežana. V vodstvu ostaja Mura – 41 točk, Kalcer Radomlje je četrti z 31 točkami, Roltek Dob je deveti z 20 točkami, Zarica Kranj pa je s 14 točkami dvanajsta.

Včerajšnja tekma 14. kroga v tretji slovenski nogometni ligi center v Komendi, med nogometaši Komende in Tinex Šenčurjem, se je končala z 0:1 v korist nogometašev iz Šenčurja.

V vodstvu je Zagorje s 33 točkami, drugi je Bled Hirter z 31 točkami, Tinex Šenčur je peti s 25 točkami, SIJ Acroni Jesenice pa šesti s 23 točkami. Sava Kranj je s 17 točkami deveta, Komenda s točko manj pa deseta. Bohinj z 9 točkami je predzadnji trinajsti, na zadnjem štirinajstem mestu pa je Šobec Lesce s 4 točkami.

Vaterpolo

Včerajšnja prva vaterpolska tekma za končno tretje mesto državnega mladinskega prvenstva. med vaterpolisti VK Ljubljane Slovana in AVD Kokra, se je končala z 12:6 v korist vaterpolistov VK Ljubljana Slovan.

Povratna tekma se bo odigrala v Kranju v nedeljo.

Jože Marinček