Hokej liga AHL in Gorenjska nogometna liga

Hokej

Hokejisti HDD SIJ Acroni Jesenice so včeraj v Alpski hokejski ligi AHL zabeležili novo visoko zmago. V športni dvorani Podmežakla so z 8:1 premagali hokejiste avstrijskega Die Adler Kitzbuhel, ter dosegli peto zaporedno zmago.

Nogomet

Včeraj so zaostalo tekmo 7. kroga v drugi slovenski nogometni ligi, na nogometnem igrišču štadiona Ilirije, odigrali nogometaši Ilirije 1911 in Drave Ptuj. Srečanje so z 2:3 dobili nogometaši Drave Ptuj.

Zaostalo tekmo 6. kroga so včeraj odigrali tudi nogometaši Zarice Kranj in Nafte 1903. Z 1:4 so bili boljši nogometaši iz Lendave. Dosežena rezultata nista vplivala na vrstni red.


Včeraj so zaostalo tekmo 4. kroga v gorenjski nogometni ligi, na nogometnem igrišču Za žago v Preddvoru, odigrali nogometaši Preddvora in Zarice Kranj B. Srečanje se je končalo z zmago nogometašev Preddvora, ki so slavili s 3:1.


V 2. krogu tekmovanja članov za Pokal MNZG-Kranj sta bila včeraj odigrana dva derbija moštev, ki nastopajo v 3. SNL-center. Bled Hirter je v Lescah premagal domačine s 3:1, Jesenice pa so bile doma boljše od Save Kranj z 2:1.

Zanimivo je bilo tudi na preostalih tekmah. Šenčur je v drugem polčasu strl odpor Žirov in zmagal s 3:1, Britof je bil boljši od Bohinja z 1:0, Velesovo pa je premagalo Kondor z 2:0.
Edina tekma, ki se je končala po streljanju kazenskih udarcev je bila v Škofji Loki. Domači so v drugi minuti sodnikovega dodatka rezultat proti Royal Sport DLN najprej izenačili na 1:1, pri streljanju kazenskih udarcev pa so bili bolj zbrani in zmagali s 3:2.

Tekmi Naklo – Zarica Kranj in Preddvor – Niko Železniki  bodo nogometaši odigrali v torek 10. oziroma sredo 11.oktobra.

Jože Marinček