Hokej: Jeseničani dobili prvo tekmo kvalifikacij

Hokej

Hokejisti HDD SIJ Acroni Jesenice so včeraj s hokejisti Wipptal Broncos Weihenstephan, ki jih vodi slovenski selektor Ivo Jan, odigrali prvo kvalifikacijsko tekmo za napredovanje v četrtfinale končnice tekmovanja v Alpski hokejski ligi AHL. Tekma v športni dvorani Podmežakla na Jesenicah se je končala z rezultatom 3:0 (0:0, 0:0, 3:0) za hokejiste HDD SIJ Acroni Jesenice, ki so v zmagah, igra se na dve zmagi, povedli z 1:0. Dva zadetka je dosegel Luka Kalan, enega pa Miha Brus. Druga tekma se bo odigrala jutri v Areni Weihenstephan v Sterzingu.

Hokejisti HK Triglav bodo danes s hokejisti KHL Mladost odigrali drugo četrtfinalno tekmo končnice v Internacionali hokejski ligi IHL. Prva tekma, igra se na dve zmagi, se je v Kranju končala z zmago hokejistov HK Triglav s 4:2. Današnja tekma na drsališču zagrebškega Velesejma se bo začela ob 18.45.

Košarka

Košarkarice Domžal in kranjskega Triglava bodo danes v prvi slovenski ženski košarkarski ligi odigrale tekmo 10.kroga. Tekma v OŠ Venclja Perka v Domžalah se bo začela ob 20. 30.

Košarkarji LTH Casting in Plama Pur bodo danes odigrali tekmo 18.kroga v drugi slovenski moški košarkarski ligi. Tekma v športni dvorani Poden v Škofja Loki se bo začela ob 19.30.

Vaterpolo

Danes bodo vaterpolisti Slovenije odigrali dve tekmi 6.kroga državnega članskega prvenstva.

Ob 20.45 se bo začela tekma na bazenu Bonifika v Kopru med vaterpolisti VD Kamnik in VD Koper Primorska, ob isti uri pa se bo začela tudi tekma v pokritem olimpijskem bazenu v Kranju med vaterpolisti AVK Triglav in VL Ljubljana Slovan. Tekma AVK Branik – VK Borac se bo odigrala 23. marca.