Hokej: Blejska poletna hokejska liga

Hokej

V ledeni dvorani na Bledu se je včeraj s tekmo za prvo mesto, med hokejisti HK SŽ Olimpija in VSV Beljak, z rezultatom 1:2 (0:0, 0:2, 1:0) za hokejiste iz Beljaka, končala Poletna liga Bled 2019.

Tretje mesto so osvojili hokejisti madžarskega SAPA Fehervar AV19, ki so s 3:1 (1:1, 1:0, 1:0) premagali hokejiste HDD SIJ Acroni Jesenice. Edini zadetek za Jeseničane je dosegel Jaka Sodja.

V petek so hokejisti VSV Beljaka s 2:1 /1:0, 1:0, 0:1) premagali SAPA Fehervar AV 19, tekmo med hokejisti združena ekipa Slovenije in HK SŽ Olimpija pa so s 5:0 (1:0, 4:0) dobili Ljubljančani.

V soboto se je tekma HC Grenoble : SAPA Fehervar AV 19 končala sz rezultatom 4:3 (1:1, 1:0, 1:0, 1:0), prvi slovenski hokejski derbi med hokejisti HK SŽ Olimpija : HDD SIJ Acroni Jesenice pa so s 4:1 (o:1, 4:0, 0:0) dobili Ljubljančani. Edini zadetek za Jeseničane in vodstvo 1:0 je dosegel Erik Svetina.

Nogomet

Konec tedna so nogometaši v prvi slovenski nogometni ligi Telekom odigrali štiri tekme 7.kroga, saj je bila uvodna tekma tega kroga Domžale – Aluminij zaradi nevihte, ki se je razbesnela nad Domžalami, prestavljena in jo bodo nogometaši odigrali danes s pričetkom ob 18-tih. Odigrana pa je bila tekma v Ljubljani med nogometaši Olimpije in Mure, končala pa se je neodločeno 1:1.

V nedeljo so nogometaši nato odigrali tri tekme. V Kranju so pravo učno uro doživeli s strani nogometašev Celja Kranjčani, saj jih je Celje premagalo s 0:6. V Velenju se je srečanje med nogometaši Rudarja in CherryBoxa 24 Tabor Sežana končalo neodločeno 2:2, Vv Mariboru pa so visoko zmago dosegli aktualni prvaki Maribor, ki so s 4:0 premagali nogometaše Bravo.

Nogometaši v drugi slovenski nogometni ligi so konec tedna odigrali tekme 5.kroga. Nogometaši Kalcer Radomlje in Roltek Dob so gostovali in skupaj osvojili štiri točke. Nogometaši Kalcer Radomlje so slavili z 0:2 v Ravnah na Koroškem, med strelce sta se vpisala Sasha Varga in Anže Pišek, nogometaši Roltek Dob pa so igrali neodločeno 3:3 z nogometaši Gorice. Med strelce se je dvakrat vpisal Erwin Tiganj, enkrat pa Dino Zenkovič. Sedaj vodi s 13 točkami Kalcer Radomlje, Rioltek Dob pa je s 4 točkami deseti.

Tekme 2.kroga pa so konec tedna odigrali tudi nogometaši v tretji slovenski nogometni ligi zahod, v kateri nastopajo štirje klubi iz Gorenjske. Doseženi so bili naslednji rezultati: Brinje Grosuplje : Sava Kranj 0:1, Bled Hirter : Žiri 3:1 in Farma Vipava : Tinex Šenčur 2:4.