Policijski helikopter je preko vikenda na pomoč v gore in druge težko dostopne kraje poletel kar osemkrat. Z dežurno ekipo GRZS za reševanje v gorah so v petek in nedeljo reševali po 3-krat, v soboto pa 2-krat.

V petek zjutraj so na planini Koren z gorskimi reševalci in veterinarjem iz grape najprej rešili dve odrasli kravi. Z nevarnega prepadnega terena so ju z jeklenico ločeno prepeljali nazaj na planino. Eno mlajšo kravo sta lastnika uspela rešiti sam.

Popoldan pa je policijski helikopter s dežurno ekipo nato posredoval v severovzhodnem grebenu Planjave, od koder so rešili dva plezalca, ki sta zaradi nevihte obtičala v steni; zvečer pa so pomagali še jadralnemu padalcu, ki se je ponesrečil na Potoški gori.

Helikoptersko reševanje, vir: PU Kranj

Po pestrem petku so v soboto opoldan reševalni vikend nato nadaljevali na Mangartu in tam reševali dva neustrezno opremljena tujca, ki sta pri sestopu obstala na delno zasneženem terenu. Reševanje je zelo oteževala megla. S planine Preval pa je policijski helikopter v zdravstveno ustanovo v popoldanskem času prepeljali še tujo pohodnico, ki je padla na poti in si poškodovala roko.

Helikoptersko reševanje, vir: PU Kranj

Trije reševalni poleti so bili opravljeni tudi včeraj. Najprej je policijski helikopter z ekipo GRZS poletel v pomoč alpinistu, ki se je zaradi odloma skale poškodoval pri plezanju v Vršičih; nato na Skuto, kjer je pohodnica padla na zelo zahtevni planinski poti; zvečer pa še v Tolmin, od koder sta bila zaradi nesreče vozila v zdravstveno ustanovo prepeljani še dve osebi.

Helikoptersko reševanje, vir: PU Kranj
Helikoptersko reševanje, vir: PU Kranj
Helikoptersko reševanje, vir: PU Kranj

Spletno uredništvo