Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 48 urah sprejel 165 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 68.

Na območju Kranja so policisti v petek okoli 17.30 obravnavali 20-letnega moškega, ki je v trgovini enega izmed nakupovalnih centrov izvršil tatvino več izdelkov in jih s tem oškodoval do 1.000 evrov. Za njega vodijo predkazenski postopek in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Na območju Tržiča so v petek okoli 21.30 policisti obravnavali prijavo tatvine električnega skiroja iz večstanovanjskega objekta. Neznani storilec je lastnika oškodoval za okoli 350 evrov. o neznanem storilcu zbirajo obvestila, vodijo predkazenski postopek in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Kranjski  policisti  so  v  petek okoli 16.30, v krožnem križišču v Naklem, obravnavali padec 71-letnega  kolesarja,  ki  se je telesno poškodoval. Z reševalnim  vozilom  je  bil  s  kraja prepeljan  v  zdravstveno ustanovo. Policisti  zbirajo  obvestila  o okoliščinah nesreče in za kolesarja vodijo postopek.

Gorenjski  prometniki  so  v  petek  nekaj  pred 12. uro na območju Kranja, obravnavali 55-letnega  voznika,  ki  je  vozil  avtomobil brez vozniškega dovoljenja.  Avtomobil  so mu zasegli. Za vožnjo brez vozniškega dovoljenja bo z obdolžilnim predlogom predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Gorenjski   prometniki   so  v  soboto  okoli  8.15  na  območju  Kranja, obravnavali  35-letnega  voznika,  ki  je  vozil  avtomobil brez vozniškega dovoljenja.  Avtomobil  so mu zasegli. Za vožnjo brez vozniškega dovoljenja bo z obdolžilnim predlogom predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Radovljiški  policisti  so  v soboto okoli 12. ure na območju Radovljice, obravnavali  53-letnega  voznika,  ki  je  vozil  avtomobil brez vozniškega dovoljenja.  Avtomobil  so mu zasegli. Za vožnjo brez vozniškega dovoljenja bo z obdolžilnim predlogom predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Radovljiški  policisti  so danes okoli 4.15 obravnavali 22-letnega voznika, ki  je  vozil avtomobil brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola (0,32  mg/l).  Avtomobil  so mu zasegli. Za vožnjo pod vplivom alkohola mu sledi  prekrškovni  postopek.  Za  vožnjo brez  vozniškega dovoljenja bo z obdolžilnim predlogom predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Na območju Kranjske Gore so v soboto okoli 21.30 obravnavali 49-letnega moškega, ki se je nedostojno vedel do drugih oseb. Eno osebo je tudi udaril. Ob prihodu policistov na kraj, se ni umiril in se nedostojno vedel tudi do njih, zato so mu odredili pridržanje. Policisti za njega vodijo prekrškovni postopek.

Tržiški policisti so danes okoli 2. ure zjutraj obravnavali 41-letnega moškega, ki se je nedostojno vedel na javnem kraju do drugih oseb. Za njega vodijo prekrškovni postopek.

Škofjeloški policisti so bili v petek okoli 22. ure obveščeni o dimniškem požaru v stanovanjskem objektu. Vnele so se saje. Na kraju so požar pogasili gasilci. Po podatkih s katerimi razpolagamo, materialna škoda ni nastala. Policisti bodo dogodek ustrezno zadokumentirali.

Kranjski policisti so bili v soboto okoli 12.30 obveščeni o 63-letnem turnem smučarju, ki je smučal s Kalškega grebena proti Neškarjevem grabnu, na območju občine Preddvor. Med smučanjem je padel in se telesno poškodoval. Pomoč na kraju so mu nudili gorski reševalci in ekipa helikopterske nujne medicinske pomoči z Brnika. S helikopterjem Slovenske vojske je bil prepeljan v zdravstveno ustanovo. Policisti so dogodek ustrezno zadokumentirali.

Kranjski policisti so bili v soboto okoli 16.50 obveščeni o 37-letnem deskarju, ki je med smučanjem po smučarski progi padel in se po podatkih s katerimi razpolagamo lahko telesno poškodoval. Na kraju sta mu pomoč nudila reševalec na smučišču in nadzornik. Policisti bodo dogodek ustrezno zadokumentirali.

Divjad je bila povožena na območju Mojstrane in Gozd Martuljka. Dvakrat na območju Železnikov.

 

Spletno uredništvo, M.V.