HDD Acroni Jesenice pokalni prvaki 2017/18

Balinanje

Balinarski turnir troj v počastitev krajevnega praznika KS Center so na balinišču BK Center v športnem centru Kranja dobili balinarji aktualnega prvaka – balinarji Trate v postavi Matej Korenčan, Damjan Sofranievski, Goran Vujanovič in Dejan Mlinar, ki so finalu z 12:10 premagali trojko balinarskega društva Velenje Premogovnik. Tretje mesto so osvojili balinarji Tržiča avto center Žepič, četrti pa so bili balinarji domačega Centra Kranj.

Hokej

Pokalni zmagovalci Slovenije so hokejisti HDD SIJ Acroini Jesenice, ki so v včerajšnjemu finalu s 3:0 premagali hokejiste ljubljanske HK SŽ Olimpije.

Nogomet

Včeraj so nogometaši Krškega in Olimpije odigrali še zadnjo tekmo 8. kroga. Na nogometnem igrišču štadiona Matije Gubca so bili boljši nogometaši Olimpije, ki so zmagali s 4:2. Na tekmovalni lestvici vodi Olimpija z 20 točkami, 18 točk ima Maribor na drugem mestu, Domžale so z 12 točkami četrte, Triglav s 4 točkami pa je predzadnji deveti.

V drugi slovenski nogometni ligi bi morali včeraj odigrati še dve tekmi 6.kroga, a so odigrali le eno, saj je bila tekma med nogometaši Zarice Kranj in Nafte 1903 prestavljena. Odigrala se je le tekma Krka : Brda, ki pa se je končala brez doseženega zadetka, 0:0.

Vodi Mura s 16 točkami, Kalcer Radomlje s 13 točkami je četrti, Roltek Dob je s 4 točkami 11, Zarica Kranj pa je z enakim številom točk in tekmo manj dvanajsta.

Včerajšnja nogometna tekma 4.kroga v tretji slovenski nogometni ligi center, med nogometaši Komende in Save Kranj, se je končala z neodločenim rezultatom, 2:2. Na tekmovalni razpredelnici vodi Hirter Bled s 12 točkami, SIJ Acroni Jesenice je na šestem mestu s 6 točkami, Komenda je s 5 točkami osma, Sava Kranj pa z enakim številom točk
deveta, Šenčur je s 4 točkami deseti, Lesce so z 1 osvojeno točko na trinajstem mestu, Bohinj brez osvojene točke pa je zadnji, štirinajsti.

Jože Marinček