Gorenjski sobotni športni napovednik

Balinanje

Balinarji v super balinarski ligi bodo danes odigrali tekme 5. kroga. Vse štiri tekme se bodo začele ob 15ih, pari pa so:

  • AIKEA Antena : Krim,
  • Košana : Zabiče,
  • Agrochem Hrast : Skala in
  • Trata : Postojnska jama.

Hokej

Sedem tekem bodo danes odigrali hokejisti v Alpski hokejski ligi AHL. Ob 18ih bodo tekmo v športni dvorani Podmežakla na Jesenicah začeli hokejisti domačega HDD SIJ Acroni Jesenice in avstrijskega VEU Feldkircha.

Štiri tekme pa bodo danes odigrali hokejisti v Internacionalni hokejski ligi IHL. Ob 17.15 bodo tekmo na drsališču zagrebškega Velesejma začeli hokejisti domačega KHL Medveščka in kranjskega HK Triglava.

Košarka

V ženski košarkarski prvi državni ligi bodo košarkarice danes odigrale dve tekmi. Ob 15ih jo bodo v športni dvorani Tabor v Mariboru začele košarkarice Maribora in Kranjskega Triglava, ob 17.30 pa v OŠ Venclja Perka v Domžalah košarkarice Domžal in Konjic.

Nogomet

Nogometaši v prvi slovenski nogometni ligi Telekom bodo danes odigrali tri tekme 18.kroga. Današnji pari so:

  • Aluminij : Olimpija (13.30),
  • Domžale : Maribor (17.15) in
  • Krško : Gorica (19.15).

Odbojka

V prvi odbojkarski državni ligi bodo danes odigrali tekme 8.kroga. Ob 19ih bodo tekmo v OŠ I v Murski Soboti začelo odbojkarji Panvita Pomgrad in Calcit Volley, ob 18ih pa v športni dvorani Planina v Kranju odbojkarji Hiša na kolesih in Salonit Anhovo.

Odbojkarice v 1.A ženski državni odbojkarski ligi bodo danes odigrali tekme 8. kroga. Ob 16.30 jo bodo v športni dvorani Kamnik začele odbojkarice Calcit Volley in ŽOK Ljutomer.

Tekme 8. kroga bodo odigrale tudi odbojkarice v 1.B ženski državni odbojkarski ligi. Ob 17.30 bodo tekmo športni dvorani Gimnazije Ptuj začele odbojkarice ŽOK SETO Ptuj in ŽOK Triglav Kranj.

Tekme 7. kroga pa bodo danes odigrale odbojkarice v drugi državni odbojkarski ligi zahod. Ob 15ih se bo začela tekma v športni dvorani Planina v Kranju med odbojkaricam Triglava Kranj in OD Krim II, ob 17ih pa v OŠ J. Janežiča v Škofja Loki med odbojkaricam ŽOK Škofja Loka in Aquawatt Žirovnica.

Danes bodo tekme 8.kroga odigrale tudi odbojkarice v tretji državni odbojkarski ligi zahod. Pari so:

  • Bled : Mladi Jesenice (18-tih),
  • Ankaran Hrvatini II : ŽOK Triglav Kranj II (15ih) in
  • ATK Grosuplje II : Triglav Kranj II (17ih).

Rokomet

Rokometaši v ligi NBL so včeraj odigrali tri tekme 12.kroga. V športni dvorani Poden v Škofja Loki so rokometaši RD Urbanscape Loka s 34:24 premagali rokometaše RK Dol TKI Hrastnik.

Rokometaši v drugi državni rokometni ligi bodo danes odigrali tekme 7.kroga. Ob 18ih se bo v športni dvorani Cerklje začela tekma med rokometaši RK Cerklje in RK Grosuplje, ob 19ih pa v športni dvorani Železniki med rokometaši RD Alples Železniki in RD Moškanjci Gorišnica.

Jože Marinček