Gorenjski poslanec o migracijah in azilni politiki

Včeraj je  gorenjski poslanec mag. Branko Grims nastopil na drugi medparlamentarni konferenci na visoki ravni o migracijah in azilni politiki, ki sta jo organizirala Evropski parlament in Skupščina Republike Portugalske. Preko video povezave je mag. Grims sodeloval kot predsednik Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo in imel uvodno predstavitev v sklopu prvega panela konference z naslovom “Vpliv pandemije covid-19 na migracije in azilno politiko”.

“Evropa se mora vrniti k svojim izvornim, pravim vrednotam. Samo medsebojno spoštovanje in enakopravno obravnavanje vseh sestavnih delov, bo ohranilo in okrepilo Evropsko unijo. Zato je konsenz edina prava pot,” je bil jasen mag. Grims.

Kot poroča portal Nova24TV, je mag. Grims na konferenci poudaril, da Evropska unija ne potrebuje nobenih masovnih migracij, ampak boljšo družinsko politiko, da se bodo družine odločale za več otrok. Samo tako bomo ohranili prave evropske vrednote in evropsko civilizacijo ter vse bogastvo tradicij in kultur evropskih narodov ter nacionalnih držav, ki jo sestavljajo, je dejal. Evropska unija, njene institucije in institucije držav članic, morajo dosledno spoštovati vse veljavno pravo, vključno z Dublinskim sporazumom. Če bi Evropska unija in vse njene članice dosledno spoštovale veljavno pravo, problema z nelegalnimi migracijami namreč sploh ne bi moglo biti. Evropska unija mora zapreti in braniti svoje zunanje meje pred nelegalnimi migracijami. Ker pri tem doslej ni bila dovolj uspešna, so zrasle nove meje znotraj prej že enotnega Schengenskega območja. Vsakemu funkcionarju v Evropski uniji in njenih državah mora biti na prvem mestu skrb za varnost in blaginjo ter osebno integriteto ter spoštovanje človekovih pravic državljank in državljanov članic Evropske unije. Kot je razvidno iz zapisov na Grimsovih družabnih omrežjih, je bil njegov uvod med evropskimi poslanci sprejet z odobravanjem, verjetno pa so na levici ostali kislih obrazov.