Gorenjski policisti prejeli priznanja

Slika: PU Kranj

Gorenjski policisti so včeraj podelili policijska priznanja, med drugim tudi znake za sodelovanje s posamezniki in organizacijami ter medalje policije za požrtvovalnost in medalje za hrabrost. Ob tej priložnosti so podelili tri zlate ščite in 13 srebrnih ščitov, za prizadevno in uspešno opravljanje nalog policije pa še 21 bronastih ščitov. Zlati ščit se podeli za večletno uspešno razvijanje in krepitev organiziranosti, usposobljenost ali uspešnosti delovanja policije ter za pomembne dosežke pri razvojnem ali raziskovalnem delu na področju varnosti in policijske dejavnosti.

Navzoče sta nagovorila namestnik generalnega direktorja policije mag. Stanislav Vrečar in direktorica kranjske policijske uprave Melita Močnik, ki se je ob tej priložnosti policistkam in policistom zahvalila za dobro opravljeno delo v zadnjem letu.

Za štiri dogodke, kjer so policisti in občani reševali človeška življenja, so osmim osebam podelili tudi medalje policije za hrabrost in požrtvovalnost. Medalja policije za hrabrost se podeljuje uslužbencem policije in drugim posameznikom za izkazano posebno osebno hrabrost pri opravljanju varnostnih nalog, ob katerem so izpostavili nevarnosti svoje življenje. Prejel jo je Uroš Ovsenek, ki je konec lanskega leta reševal življenje iz v vodo prevrnjenega in poškodovanega osebnega avtomobila. Sedem posameznikov, in sicer dva občana in pet policistov, pa je prejelo medalje za požrtvovalnost. Te se podelijo uslužbencem policije in drugim posameznikom za požrtvovalnost pri opravljanju varnostnih nalog.