Gorenjski nedeljski športni pregled

 

Balinanje

Balinarke v prvi državni balinarski ligi so včeraj odigrale tekme 6. kroga. Dosegle so naslednje rezultate:

 • Orlek ORO MET : Kolektor Idrija 8:16,
 • Bistrica : Deskle 11:13,
 • Agrochem – Milje 11:13,
 • tekma Krim : Šiška se bo odigrala v sredo 10.oktobra.

Trenutni vrstni: 1.Kolektor Idrija 11, 3.Bistrica 8, 4.Milje 7.

Danes bodo dekleta odirala tekme 7. kroga. Začetek tekem je ob 10ih, pari pa so: Šiška – Orlek ORO MET, Milje – Krim, Deskle – Agrochem  in Kolektor Idrija – Bistrica.

Balinarji v prvi državni balinarski ligi vzhod pa so včeraj odigrali tekme 5. kroga. Rezultati:

 • Premogovnik Velenje : Čirče VAN DEN 8:14,
 • Tržič AC Žepič : Sloga 10:12,
 • Planina Kranj : Center Kranj 12:10 in
 • Mengeš Rakoll : Bistrica 15:7.

Trenutni vrstni red:1.Sloga 10, 2.Planina Kranj 8, 3.Center Kranj 6, 5.Čirče VAN DEN 6, 6.Tržič AC Žešič 2. 7.Mengeš Rakoll 2, 8.Bistrica 0.

Hokej

Hokejsti kranjskega Triglava so včeraj na gostovanju v Celju odigrali tekmo, ki šteje za dvojne točke, saj tekma velja za točke Internacionalne hokejske lige, kakor tudi za točke državnega članskega prvenstva. Tekma v ledeni dvorani Celje se je končala z zmago hokejistov HK Triglava, ki so zmagali s 3:1. Dva zadetka je dosegel Anže Terlikar prvega za 1:0 v 4.minuti in drugega za končnih 3:1 v 60. minuti, enega pa Žan Zupan za 2:0 v 21. minuti.

Hokejisti HDD SIJ Acroni Jesenice so včeraj odigrali svojo sedmo tekmo v Alpski hokejski ligi AHL. S hokejiski ES »Adler« Stedwerke Kitzbuhel so tekmo v športni dvorani Podmežaklja odločili v svojo korist in zmagali s 4:1 (1:0, 1:1, 2:0). Zadetke so dosegli Erik Svetina, Urban Sodja, Tadej Čimžar in Nik Pem. Na lestvici z 15. točkami so Jeseničani trenutno četrti, Ljubljančni pa z enekim številom točk peti.

Nogomet

Včeraj so nogometaši v prvi slovenski nogometni ligi Telekom odigrali še tri tekme 12.kroga. Tekma Domžale : Mura se je končala neodločeno 2:2, potem ko so Domžalčani še v 84. minuti vodili z 2:0 in nato v 85. in 93. minuti prejeli zadetka za končnih 2:2. Domačini so tekmo končali z devetimi igralci, saj je rdeč karton v 32. minuti prejel Dick Kobie Morris in v 59. minuti pa še Senijad Ibričič.

V Mariboru so nogometaši Maribora z 2:1 premagali nogometaše Aluminija. Kot zadnji so včeraj tekmo v Celju odigrali nogometaši Celja in Olimpije. Boljši so bili nogometaši Olimpije in zmagali s 3:1.

Danes bodo nogometaši odigrali še eno tekmo. V Kranju bodo nogometaši Triglava ob 15.30 začeli tekmo na nogometnem igrišču športnega centra Kranj z nogometaši Gorice.

Šest tekem 10. kroga so včeraj odigrali nogometaši v drugi slovenski nogometni ligi. Tekma med nogometaši Rogaške in Roltek Doba se je končala z rezultatom 1:1, nogometaši AŠK Bravo in Kalcer Radomlje pa bodo tekmo odigrali 24.oktobra.

Štiri tekme 8. kroga v tretji slovenski nogometni ligi center so nogometaši odigrali včeraj. Doseženi rezultati:

 • Zagorje : Sava Kranj 3:1,
 • Žiri : Arne Tabor 68 2:2,
 • Bled Hirter : Tinex Šenčur 3:0 in
 • Brinje Grosuplje : Ivanča Gorica 1:0.

Danes ob 16ih bodo tekmo začeli na nogometnem igrišču v Komendi še nogometaši Komenda in Svobode Ljubljane.

Včeraj so tekme 6. kroga odigrali nogometaši v gorenjski nogometni ligi. Dosegli so naslednje rezultate:

 • Visoko : Niko Železniki 3:0,
 • Škofja Loka : Preddvor 6:0,
 • Zarica Kranj : Britof 2.2,
 • Bohinj : Šobec Lesce 1:2,
 • SIJ Acroni Jesenice : Bitnje dibrozasenci.si 2:1 in
 • Polet : Velesovo 1:1.

Rokomet

Rokometaši v rokometni ligi NLB so včeraj odigrali tekme 5. kroga. Rokometaši škofjeloškega RD Urbanscape Loka so gostovali pri rokometaših RK Jeruzalem Ormož in tekmo odločili v svojo korist, saj so zmagali s 25:24.

Včeraj so tekme 1.kroga odigrali tudi rokometaši v 2.državni ligi. Oba predstavnika Gorenjske bi morala biti v vlogi gostitelja. Odigrana je bila le ena tekma RK Cerklje : RK Kronos 44:24, tekma  RD Alples Železniki : RD Škerjanc Jadran Hrpelje-Kozina pa je bila preložena.

Vaterpolo

Vaterpolisti AVK Triglava, ki sodelujejo na mednarodnemu turnirji »Mladi Galeb« v Makarski in je namenjen vaterpolistom letnika 2005 in mlajši, so v predtekmovalni skupini, po neodločenem rezultatu z mladimi španske SN Bacrelone in porazu proti VK Jadrani Carine iz Herceg Novega, osvojili tretje zadnje mesto v skupini, sedaj igrajo s tretjimi ekipami iz predtekmovalnih skupin za uvrstitev od devetega do dvanajstega mesta.

V prvem nastopu z mladimi vaterpolisti gostitelja VK Galebom igrali neodločeno 7:7 (3:0, 3:4, 0:1, 1:2). V popoldanskem srečanju so se pomerili še z mladimi iz VK KPK Korčule in zmagali s 16:3 (6:0, 2:2, 3:0, 5:1). Danes so tekmo z mladim vaterpolisti VK Medveđčaka iz Zagreba začeli že ob 8.00.

Jože Marinček