Gorenjski nedeljski športni pregled

Balinanje

Balinarji v super balinarski ligi so včeraj odigrali tekme 5.kroga. Rezultati: AIKEA Antena : Krim 12:14, Košana : Zabiče 12:14, Agrochem Hrast : Skala 22:4 in Trata Postojnska jama 24:2. Prvi so balinarji Trate ki imajo 8 točk, kolikor jih imata tudi druga Skala in tretje Zabiče.

Hokej na ledu

Sedem tekem so včeraj odigrali hokejisti v Alpski hokejski ligi AHL. V športni dvorani Podmežakla na Jesenicah so hokejisti domačega HDD SIJ Acroni Jesenice avstrijskega VEU Feldkircha. Boljši so bili Avstrijci, ki so zmagali z rezultatom 1:5. Edini zadetek za HDD SIJ Acroni Jesenice je dosegel Luka Kalan. Hokejisti HK SŽ Okimpije so gostovali v Milanu in domače moštvo Hockey Milano Resseblu premagali  6:4. Na lestvici je HK SŽ Olimpija z 39 točkami četrta, HDD SIJ Acroni Jesenice pa so osme z 34 točkami,.
Štiri tekme so včeraj odigrali hokejisti v Internacionalni hokejski ligi IHL Na drsališču zagrebškega Velesejma so hokejisti kranjskega HK Triglava prepričljivo visoko z 10:5 (3:1, 2:1, 5:3) premagali domače hokejiste KHL Medveščka. Po dvakrat so zadeli Luka Logar, Žan Zupan, Matic Stenkler, po enkrat pa še Urban Ban, Nace Vilfan, Mihael Potočnik in Sebastjan Grošelj.

Košarka

V ženski košarkarski prvi državni ligi so košarkarice včeraj odigrale dve tekmi. V športni dvorani Tabor v Mariboru so košarkarice kranjskega Triglava z 81:57 premagale košarkarice Maribora. V OŠ Venclja Perka v Domžalah pa so košarkarice Domžal in Konjic igrale 53:68.

Nogomet

Nogometaši v prvi slovenski nogometni ligi Telekom so včeraj odigrali tri tekme 18.kroga. Rezultati: Aluminij : Olimpija 6:2, Domžale : Maribor 1:2 in Krško : Gorica 1:0. Danes bodo odigrali še dve tekmi in to Mura : Celje 13.00) in Rudar : Triglav (16.00).

Odbojka

V prvi odbojkarski državni ligi so včeraj odigrali tekme 8.kroga. V OŠ I v Murski Soboti so odbojkarji Calcit Volley s 3:0 premagali odbojkarje Panvita Pomgrad. V športni dvorani Planina v Kranju pa so odbojkarji Hiša na kolesih prav tako z 3:0 premagali odbojkarje Salonit Anhovo.
Odbojkarice v 1.A ženski državni odbojkarski ligi so včeraj odigrale tekme 8.kroga. V športni dvorani Kamnik so odbojkarice Calcit Volley II z 3:0 premagale odbojkarice ŽOK Ljutomer.
Tekme 8.kroga so včeraj odigrale tudi odbojkarice v 1.B ženski državni odbojkarski ligi. V športni dvorani Gimnazije Ptuj so odbojkarice ŽOK Triglav Kranj z 3:2 premagale domačinke ŽOK SETO Ptuj.
V drugi državni odbojkarski ligi so konec tedna odigrali tekme 8.kroga. Odbojkarji Calcit Volley II so na gostovanju z 3:1 premagali odbojkarje ŠD Braslovče.
Tekme 7.kroga pa so včeraj odigrale odbojkarice v drugi državni odbojkarski ligi zahod. Rezultata: Triglav Kranj : OD Krim II 2:3, in ŽOK Škofja Loka : Aquawatt Žirovnica 1:3.
V tretji državni odbojkarski ligi pa so konec tedna odigrali tekme 7;kroga. Dlan Logatec je v svoji dvorani z 3:2 premagal odbojkarje Triglava Kranj II.
Včeraj so tekme 8.kroga odigrale tudi odbojkarice v tretji državni odbojkarski ligi zahod. Rezultati: Bled : Mladi Jesenice 3:0, Ankaran Hrvatini II : ŽOK Triglav Kranj II 3:2 in ATK Grosuplje II : Triglav Kranj II 3.0.

Rokomet

Rokometaši v drugi državni rokometni ligi so včeraj odigrali tekme 7.kroga. V športni dvorani Cerklje rokometaši RK Cerklje z 29:26 premagali rokometaše RK Grosuplje, v športni dvorani Železniki pa se je tekma med rokometaši RD Alples Železniki in RD Moškanjci Gorišnica končala z rezultatom 23:36 v korist rokometašev RD Moškanjci Gorišnica.
Danes ob 18.tih se bo začela tekma 7.kroga v 1.B ženski rokometni ligi med rokometašicami RK Olimpija in RK Naklo.

Jože Marinček