Gorenjski nedeljski športni pregled

Balinanje

Balinarji v prvi državni balinarski ligi vzhod so včeraj odigrali tekme 6. kroga ali zadnjega v jesenskem delu. Rezultati:

 • Čirče VAN DEN : Sloga 12:10,
 • Center Kranj : Tržič AC Žepič 13:9,
 • Bistrica : Planina Kranj 11:11 in
 • Velenje Premogovnik : Mengeš Rakoll 15:6.

Vrstni red po jesenskem delu: 1.Sloga 10, 2.Planina Kranj 9, 3.Center Kranj 8, 5.Čirče VAN DEN 8, 6.Tržič AC Žepič 2, 8.Bistrica 1.

Hokej

Hokejisti v Alpski hokejski ligi AH so včeraj odigrali nove tekme.

Hokejisti HDD SIJ Jesenice so v športni dvorani Podmežakla na Jesenicah gostili hokejiste HC Fassa Falcons in jih premagali z 8:5 (2.2, 4.1, 2:2). Tadej Čimžar in Blaž Tomaževič sta dosegla po dva zadetka, po enega pa so dosegli še Luka Bašič, Erik Svetina, Gašper Glavič  in Žiga Urukalo.

Danes bodo tekmo odigrali tudi hokejisti ljubljanskega KH SŽ Olimpije, ki bodo v hali Tivoli ob 17.30 gostili hokejiste HC Bregenzerwalda.

Živahno pa je bilo včeraj v ledeni dvorani Zlato polje v Kranju. Ob 13ih so tekmo v kadetski Internacionalni ligi začeli hokejisti HK Triglava in hokejisti HK SŽ Olimpije. Boljši so bili hokejist HK SŽ Olimpije, ki so zmagali s 4:6 (0:1, 3:3, 1;2). Za HK Triglav so zadeli Alex Kepic, Jakob Lah, Nejc Burgar in Mavricij Majce Baškarad. Ob 18ih pa se je začela še tekma v članski Internacionalni ligi med hokejisti HK Triglava in hokejisti SKHL Crvene zvezde. Hokejisti HK Triglava so doživeli poraz, saj so bili hokejisti SKHL Crvene zvezde boljši in zmagali z 2:4 (1:1, 1.1, 0:2). Za HK Triglav sta zadela Žan Zupan in Maj Tavčar.

Danes bo v ledeni dvorani Zlato polje ponovno dvojni program. Ob 12.00 bodo tekmo 1. kroga začele hokejistke HK Triglava, ki bodo gostile hokejistke HDK Maribora, ob 15.30 pa bodo tekmo Internacionalne hokejske lige IHL začeli hokejisti HK Triglava in SKHL Crvene zvezde.

Nogomet

Nogometaši v drugi slovenski nogometni ligi so včeraj odigrali tri tekme 11. kroga.

Nogometaši Roltek Doba so na svojem igrišču gostili nogometaše drugo uvrščene Cherryboxa 24 Tabor Sežana in jih premagali z 2:1. Danes bodo nogometaši odigrali še štiri tekme, saj bodo tekmo Jadran Dekani – AŠK Bravo nogometaši odigrali 31.oktobra. Nogometaši Kalcer Radomlje bodo tekmo proti nogometašem Fužinar Vzajemci začeli ob 15:30.

Še štiri tekme 9. kroga so nogometaši v tretji slovenski nogometni ligi odigrali včeraj. Rezultati:

 • Arne Tabor 69 : Bled Hirter 1:1,
 • Sava Kranj : Brinje Grosuplje 1:1,
 • Svoboda Ljubljana : Zagorja 0:0 in
 • Ivančna Gorica : Žiri 2:1.

Trenutni vrstni red: 1.Ivančna Gorica 20, 2.Bled Hirter 19, 5.Sava Kranj 13, 8.Tinex Šenčur 6, 9,Komenda 6 in 10.Žiri 5.

Nogometaši v gorenjski nogometni ligi pa so včeraj odigrali tekme 7.kroga. Strelci so bili zelo razpoloženi, saj so na šestih tekmah dosegli kar 27 zadetkov. Doseženi so bili naslednji rezultati:

 • Velesovo : Visoko 2:1,
 • Bitnje dobrozasenci.si : Polet 2;2,
 • Šobec Lesce : SIJ Acroni Jesenice 3:3,
 • Britof : Bohinj 2:3,
 • Preddvor : Zarica Kranj 3:5 in
 • Niko Železniki : Škofja Loka 1:0.

Odbojka

Odbojkarji v prvi državni odbojkarski ligi so včeraj odigrali tekme 1. kroga. Odbojkarji Hiša na kolesih so v domači dvorani Planina v Kranju gostili odbojkarje Calcit Volleyja, ki je zmagal z 0:3.

Odbojkarice v 1.A odbojkarski ligi so včeraj odigrale tekme 1.kroga. Rezultata: Calcit Volley II : Nova KBM Branik 1:3 in SIP Šempeter : Calcit Volley 1:3.

Včeraj so tekme 1. kroga v 1.B državni ženski odbojkarski ligi odigrala dekleta. Odbojkarice ŽOK Triglav Kranj so v športni dvorani Zlato polje s 3:1 premagale odbojkarice Prevalje.
V

Tekme 1.kroga pa so odigrali tudi odbojkarji v drugi državni odbojkarski ligi. Rezultat: KEKO Oprema Žuženberk : Calcit Volley II 1:3.

Dekleta v tretji državni odbojkarski ligi zahod so včeraj odigrale tekme 1.kroga. Dosegle so naslednje rezultate: Luka Koper II : Triglav Kranj II 3:0, GEN – 1 Volley II : Bled 2.3, Piran II : Mladi Jesenice 0:3 in ATK Grosuplje ŽOK Triglav Kranj II 3:1.

Rokomet

Včeraj so rokometaši v drugi državni rokometni ligi odigrali tekme 2.kroga. Rezultata: RD Škrjanc Jadran Hrpelje-Kozina : RK Cerklje 23:26 in RD Alples Železniki : RK Metlika 29:29.

Jože Marinček