Gorenjska kronika

V Kranju so policisti obravnavali kolesarja, ki je med vožnjo padel po tleh. Preizkus alkoholiziranosti je pri njem pokazal rezultat 0,81 mg/l  alkohola. V nesreči se je po podatkih policije lažje poškodoval. Odpeljan je bil v zdravstveno ustanovo. Postopek proti njemu še poteka. Policisti Policijske uprave Kranj pozivajo k upoštevanju prometnih pravil in varnim ravnanjem, v katerih naj ne bo ogrožanja, oviranja in povzročanja nevarnosti. Ne vozite pod vplivom alkohola. Včeraj popoldan so obravnavali požar v stanovanjskem objektu zaradi električne naprave. Nastala je majhna materialna škoda. Na preventivni zdravniški pregled je bila odpeljana ena oseba.
Na Spodnjem Brniku so policisti včeraj pozno popoldan obravnavali kurjenje v naravnem okolju. Na kraju so izsledili dve osebi. Obe obravnavajo zaradi prehajanja mej regij in kurjenja.
Na Okroglem je bilo vlomljeno v objekt in odtujene so bile stvari. Iz še enega objekta pa so bili ukradeni bakreni žlebovi. V Retečah je bilo vlomljeno v poslovni objekt in odtujen manjši znesek denarja. Na Šorlijevi ulici v Kranju pa je storilec v stanovanjskem objektu poškodoval več poštnih nabiralnikov. Iz enega je odtujil kuverto. Policisti opozarjajo, da med prazniki poskrbite za varnost svoje lastnine, sumljiva ravnanja pa prijavite policiji na
interventno številko 113.