Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 48 urah sprejel 244 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 101.

Kranjski policisti so danes okoli 2.30 obravnavali poskus vloma v eno izmed trgovin na območju Kranja. Neznani storilec je želel nasilno vstopiti v notranjost skozi stranska vrata, kar mu ni uspelo. Policisti so opravili ogled, nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo
obvestili pristojno državno tožilstvo.

Kranjski policisti so v soboto okoli 13.20 na območju Kranja obravnavali tatvino registrske tablice s parkiranega avtomobila. Policisti zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Jeseniški policisti so bili v soboto nekaj čez 19. uro obveščeni o tatvini okoli 50 metrov telekomunikacijskega kabla. Znani storilec je kabel odrezal in si ga protipravno prilastil. Lastnika je s tem oškodoval za okoli 1.000 evrov. Zaradi izpada telekomunikacijskega omrežja, pa se škoda še ugotavlja. Policisti so opravili ogled, zbirajo obvestila in bodo obvestili pristojno državno tožilstvo.

Kranjski policisti v bili v soboto okoli 23.30 obveščeni o tatvini kolesa. Neznani storilec si je kolo, znamke Lapiere, Edge 529, črne barve, protipravno prilastil v roku ene ure, ko ga je lastnik parkiral pred enega izmed objektov na območju Kranja. Policisti zbirajo obvestila o neznanem storilcu in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Blejski policisti so bili v soboto nekaj čez 13. uro obveščeni o prometni nesreči na območju Bleda. 18-letni tuji kolesar je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v avtomobil voznika in se telesno poškodoval. Na kraju mu je prvo pomoč nudilo zdravstveno osebje. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Radovljiški policisti so bili danes zjutraj okoli 5.13 obveščeni o prometni nesreči v Lescah. Po podatkih s katerimi razpolagamo je 29-letni voznik v krožišču z avtomobilom zapeljal izven vozišča in trčil ob objekt. Vozil je pod vplivom alkohola (0,58 mg/l). Odrejen mu je bil strokovni pregled. Na kraju so bili tudi gasilci in zdravstveno osebje. Z reševalnim vozilom je bil prepeljan v zdravstveno ustanovo na pregled. Okoliščine kažejo na neprilagojeno hitrost. Policisti so opravili ogled, zbirajo obvestila in vodijo postopek v smeri kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa.

Kranjski  policisti so v soboto okoli 19.40 obravnavali prometno nesrečo, v kateri  je  19-letna  voznica, zaradi neupoštevanja prednosti v križišču, z avtomobilom  trčila  v avtomobil drugega voznika. Policisti za njo vodijo prekrškovni postopek.

Škofjeloški  policisti  so  v  petek  okoli  11. ure na območju Škofje Loke obravnavali 35-letnega voznika, ki je v krožišču trčil v robnik in prometno signalizacijo.  Vozil  je pod vplivom alkohola (0.97 mg/l). Policisti so ga pridržali  do  12  ur.  Z  obdožilnim  predlogom bo predlagana pristojnemu okrajnemu sodišču.

Škofjeloški policisti so v petek okoli 8.30 obravnavali 61-letnega voznika, ki   je  vozil avtomobil  brez  veljavnega  vozniškega  dovoljenja  za  to kategorijo.  Avtomobila  ni  imel registriran.  Vozil  pa  je  pod vplivom alkohola  (0.74  mg/l). Policisti so ga pridržali do 12 ur. Avtomobil so ji zasegli. Z obdožilnim predlogom bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Kranjski  policisti  so v soboto ob 1.15 obravnavali 49-letnega voznika, ki je  vozil avtomobil  pod  vplivom  alkohola  (0.74  mg/l). Policisti so ga pridržali  do  12  ur.  Z obdolžilnim  predlogom  bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Kranjski  policisti  so  v soboto nekaj pred 13. uro obravnavali 31-letnega voznika motornega  kolesa,  ki  ga  je  vozil  brez  veljavnega vozniškega dovoljenja  za  to kategorijo.  Motorno  kolo so mu zasegli. Z obdolžilnim predlogom bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Jeseniški policisti so v petek okoli 19. ure obravnavali 43-letnega moškega, ki se je nedostojno vedel do njih. Kljub večkratnim pozivom naj s kršitvijo preneha, le to ni storil in z njo nadaljeval. Zoper njega so policisti uporabili prisilna sredstva in ga pridržali. Zanj vodijo prekrškovni postopek.

Kranjski policisti so bili v soboto okoli 15.30 obveščeni o vinjenem 64-letnim moškem, ki je ležal pred eno izmed trgovin in so se mimoidoči zgražali. Zaradi nedostojnega vedenja policist zanj vodijo prekrškovni postopek.

Radovljiški policisti so v soboto okoli 20.20 intervenirali v zasebnem prostoru zaradi preglasne glasbe, ki je bila moteča za druge. Za kršitelja policisti vodijo prekrškovni postopek.

Radovljiški policisti so v soboto okoli 21.45 intervenirali v zasebnem prostoru. 62-letni moški se je nedostojno vedel do svoje partnerice. Ob prihodu policistov na kraj pa tudi do njih. Ker s kršitvijo ni prenehal, so bila uporabljena prisilna sredstva in odrejeno pridržali. Zanj vodijo prekrškovni postopek.

Kranjski policisti so bili v petek nekaj čez 17. uro obveščeni o nesreči pri delu. Po podatkih s katerimi razpolagamo, je 59-letni moški med opravljanjem dela, zaradi slabosti padel z lestve z višine približno dveh metrov. Bil je telesno poškodovan. Prvo pomoč mu je na kraju nudilo zdravstveno osebje in ga z reševalnim vozilom prepeljalo v zdravstveno ustanovo. Policisti zbirajo obvestila o vseh okoliščinah nesreče in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Divjad je bila povožena na območju Kranja.

Spletno uredništvo, M.V.