V zadnjih 24 urah je bilo na interventni številki policije 113 zabeleženih 1.891 klicev. Med 738 interventnimi dogodki so policisti med drugim obravnavali 152 prometnih nesreč, 106 kršitev javnega reda in miru ter 89 kaznivih dejanj.

V 130 prometnih nesrečah je nastala premoženjska škoda, v 19 nesrečah so bili udeleženci lažje in v 3 nesrečah huje telesno poškodovani. Zaradi storitve hujših prekrškov v cestnem prometu so 11 voznikom zasegli vozilo, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa pridržali 3 voznike.

Ob 8.37 se je v bližini naselju Podljubelj, občina Tržič, na gradbišču zagorela kanta z bencinom. Gasilci PGD Bistrica pri Tržiču so zavarovali kraj dogodka, pregledali okolico in nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi opečene osebe.

Ob 3.55 je v bližini naselja Štefanja gora, občina Cerklje na Gorenjskem, zagorelo na deponiji. Požar so pogasili gasilci PGD Štefanja gora.

Ob 11:41 si je na Voglu, občina Bohinj, oseba poškodovala gleženj. Gorski reševalci GRS Bohinj so poškodovano osebo na kraju oskrbeli in z gondolo prepeljali v dolino, kjer so jo predali v nadaljnjo oskrbo reševalcem NMP.

Ob 15.44 se v bližini Češke koče na Spodnjih Ravneh, občina Jezersko, poškodoval planinec. Aktivirani so bili gorski reševalci GRS Jezersko. Poškodovanca je na kraju oskrbela dežurna ekipa GRS Brnik in ga s pomočjo helikopterja SV v nadaljnjo oskrbo prepeljala v UKC Ljubljana.

Ob 16.10 so bili v bližini Ulice Andreja Vavkna v Cerkljah na Gorenjskem v potoku opaženi oljni madeži. Gasilci GARS Kranj so v potok postavili pivnike.

Ob 18.03 je pri Sedmerih jezerih, občina Bohinj, pet tujih planincev zašlo na zasnežen in neprehoden teren. Reševalci GRS Bohinj so jih s pomočjo dežurne ekipe za reševanje v gorah GRS Brnik in helikopterja LPE nepoškodovane prepeljali v dolino.

Ob 18.09 si je na Planini Viševnik, občina Bohinj, tuj planinec poškodoval nogo. Reševalci GRS Bohinj so ga s pomočjo dežurne ekipe za reševanje v gorah GRS Brnik in helikopterja LPE prepeljali v dolino in nato v ZD Bohinj.

Ob 18.41 je pri sestopu iz Vitranca v Malo Pišnico v Kranjski Gori tuj pohodnik zašel s poti. Reševalci GRS Kranjska Gora so nepoškodovanega pohodnika locirali in ga pospremili v dolino.

Ob 19.45 se je v bližini Spodnjih Dupelj, občina Naklo, začel širiti požar v kompostniku. Gasilci PGD Duplje so požar pogasili prekopali kompost in pregledali s termovizijsko kamero.

Zaradi kršitve javnega reda in miru so opravili 74 intervencij na javnem kraju, 32 pa v zasebnih prostorih. Dva kršitelja, ki sta kljub opozorilu nadaljevala s prekrškom, so pridržali. Da bi zaščitili žrtve nasilja v družini, so 2 osebama izrekli ukrep prepovedi približevanja.

Med kaznivimi dejanji so zabeležili 39 tatvin, 15 vlomov, 10 poškodovanj tuje stvari, 7 groženj, po 3 rope, drzne tatvine, ponarejanja denarja in preprečitve uradnega dejanja oz. napade na pooblaščeno osebo, po 2 povzročitvi telesnih poškodb in 2 nasilji v družini, ter po 1 ponarejanje listin in kaznivo dejanje v zvezi s prepovedanimi drogami.

V zadnjih 24 urah je bilo obravnavanih 221 oseb zaradi nezakonitega vstopa na meji z Republiko Hrvaško in sicer 168 na območju PU Novo mesto in 53 na območju PU Koper. Med njimi so obravnavali največ, 64 državljanov Afganistana, 53 Bangladeša in 28 Pakistana.

Spletno uredništvo

Slika je simbolična.