Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 77 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 33. 

 

Policisti so bili včeraj okoli 11.15 obveščeni, da je neznani storilec preko noči v eni izmed garažnih hiš na območju Kranja, s pirotehničnim izdelkom poškodoval garažna vrata. Lastniku je povzročil za okoli 400 evrov škode.

Jeseniški policisti so bili včeraj okoli 20.30 obveščeni o vlomu v stanovanjsko hišo. Neznani storilec je v njo nasilno vstopil skozi okno med 17.00 in 20.00, ko nikogar ni bilo doma. Pregledal je prostore in si protipravno prilastil za več kot 1.000 evrov gotovine in nakit. V obeh primerih policisti zbirajo obvestila, vodijo predkazenske postopke in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Kranjski prometniki so včeraj okoli 7.10 obravnavali tujega voznika, ki med vožnjo po avtocesti v smeri Karavank, ni vozil po sredini prometnega pasu in zapeljal v jarek. Nastala je materialna škoda. Za povzročitev prometne nesreče so mu izdali globo.

Policisti so bili včeraj dopoldne obveščeni o padcu smučarke na enem izmed smučišč. Okoliščine kažejo na hudo telesno poškodbo. Dogodek so policisti ustrezno zaznamovali.

Kranjski policisti so bili včeraj okoli 16.50 obveščeni, da je 46. letni moški pri pospravljanju ostankov pirotehničnih izdelkov, našel še en cel pirotehnični izdelek (raketo) in jo prižgal. Le ta mu je eksplodiral v roki. Po trenutno dostopnih podatkih se je lahko telesno poškodoval. Policisti so dogodek ustrezno zaznamovali.

Divjad je bila dvakrat povožena na območju Radovljice, po enkrat pa na območju Tržiča in Kranja.

 

Spletno uredništvo, M.V.