Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 48 urah sprejel 246 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 95.

Kranjski policisti so v soboto okoli 7.30 obravnavali poskus vloma v trgovino na območju Kranja. Neznani storilec je želel nasilno vstopiti v notranjost skozi stranska vrata, kar mu ni uspelo. Okoli 11. ure so bili obveščeni še o vlomu v avtomat s prigrizki in pijačo. Neznani storilec je čez noč iz petka na soboto nasilno odprl prednja vrata avtomata in si protipravno prilastil nekaj pijače. Policisti so v obeh primerih opravili ogled, nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Kranjski policisti so v soboto okoli 18. ure obravnavali tatvino obeh registrskih tablic s parkiranega avtomobila na območju Vašce. Policisti o neznanem storilcu zbirajo obvestila in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Radovljiški policisti so v soboto nekaj pred 19. uro obravnavali nasilje med partnerjema. 31-letnemu moškemu so zaradi nasilnih dejanj nad žensko izrekli prepoved približevanja. O dejanjih moškega zbirajo obvestila v smeri kaznivega dejanja z elementi nasilja. Obveščali bodo pristojno državno tožilstvo.

Kranjski policisti so bili v soboto nekaj pred 10. uro obveščeni o prometni nesreči, kjer je 58-letna voznica na območju Primskovega, izsilila prednost drugemu vozniku in z avtomobilom trčila v njegov avtomobil. Voznica je bila lahko telesno poškodovana. Policisti za njo vodijo prekrškovni postopek. Nekaj pred 12. uro so bili obveščeni o še eni prometni nesreči, kjer je 81-letni voznik na območju Milj, izsilil prednost kolesarju in z avtomobilom trčil vanj. Kolesar je bil lahko telesno poškodovan. Policisti za voznika vodijo prekrškovni postopek.

Kranjski  policisti so bili v soboto nekaj čez 16. uro obveščeni o prometni nesreči,  kjer  je voznik na območju Škofje Loke, zapeljal izven vozišča in se  z  avtomobilom  prevrnil  na streho. Okoliščine kažejo na neprilagojeno hitrosti.  Po  nesreči je voznik avtomobil s kraja odstranil, pred prihodom policistov.  Policisti  so  v nadaljevanju z intenzivnim zbiranjem obvestil avtomobil  našli  in  nadaljujejo  z  zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah prometne nesreče. Po zbranih obvestilih bodo izvedli ustrezen postopek.

Gorenjski  prometniki  so  bili v soboto okoli 18. ure obveščeni o prometni nesreči,  kjer  je 68-letni  voznik  na  območju Naklega, zaradi prekratke varnostne  razdalje,  z avtomobilom trčil v avtomobil voznice, ki je vozila pred njim. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Kranjski  policisti  so  bili  danes nekaj pred 7. uro obveščeni o prometni nesreči,  kjer  je 25-letni  voznik na območju Lahovč, zapeljal s ceste in trčil  v  živo  mejo  stanovanjske hiše.  Avtomobil  je  vozil pod vplivom alkohola  (0,32  mg/l).  Nadaljnja  vožnja mu je bila prepovedana, vozniško dovoljenje  pa  začasno odvzeto za 24 ur. Policisti zanj vodijo prekrškovni postopek.

Kranjskogorski  policisti  so  v petek okoli 18. ure obravnavali 56-letnega voznika,  ki  je vozil traktor brez vozniškega dovoljenja za to kategorijo. Vozil  je  tudi  pod  vplivom alkohola (0,10 mg/l). Traktor so mu zasegli. Policisti  zanj za vožnjo pod vplivom alkohola vodijo prekrškovni postopek. Za  vožnjo  brez  vozniškega  dovoljenja  pa  bo  z obdolžilnim predlogom predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Škofjeloški  policisti  so  imeli  v  soboto  nekaj  pred 4. uro v postopku 69-letnega voznika, ki je vozil avtomobil pod vplivom alkohola (0,82 mg/l). Okoli  15.20  pa  še  69-letnega voznika, ki je vozil avtomobil pod vplivom alkohola (1,52 mg/l ali več kot 3 promile!!!).
Oba voznika so pridržali do 12 ur. Z obdolžilnim predlogom bosta predlagana pristojnemu okrajnemu sodišču.

Kranjski   policisti   so  v  soboto  okoli  20.30  obravnavali  starejšega mladoletnika,  ki  je vozil  avtomobil  brez  vozniškega  dovoljenja za to kategorijo.  Avtomobil  so  zasegli.  Z obdolžilnim predlogom bo predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Škofjeloški policisti so v petek nekaj čez 19. uro obravnavali 41-letnega moškega, ki se je nedostojno vedel na javnem kraju. Ker s kršitvijo ni prenehal, so mu policisti odredili pridržanje. Zanj vodijo prekrškovni postopek.

Jeseniški policisti so bili v soboto okoli 1.20 obveščeni o požaru. Zaradi gorečega zabojnika za smeti je prišlo še do poškodovanja na objektu. Ogenj so pogasili gasilci. Policisti zbirajo obvestila o vseh okoliščinah požara in vodijo postopek.

Spletno uredništvo, M.V.