Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 48 urah sprejel 207 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 78.

 

V petek zjutraj so bili policisti obveščeni o dveh poškodovanih tujih stvareh na območju Kranja. V prvem primeru je neznani storilec čez noč razbil steklo na vhodnih vratih ene izmed hiš in z barvo poškodoval fasado. Lastnika je s tem oškodoval za okoli tisoč evrov. V drugem primeru je neznani storilec poškodoval steklo na zadnjih vratih parkiranega avtomobila na parkirišču. Iz vozila ni odnesel ničesar. Lastnico je oškodoval do 200 evrov. V obeh primerih policisti zbirajo obvestila o storilcu, vodijo predkazenski postopek in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Kranjski policisti so v soboto zvečer na enem izmed smučišč, obravnavali tatvino smuči znamke Rossignol Hero, dolžine 167 cm, rdeče barve. Dejanje je neznani storilec izvršil med 17.15 in 17.50 in lastnika oškodoval do tisoč evrov. Policisti o neznanem storilcu zbirajo obvestila, vodijo predkazenski postopek in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

V soboto nekaj čez 11. uro je na cestni relaciji Bašelj-Babni vrt, 62-letni kolesar zapeljal desno izven vozišča, padel in se telesno poškodovan. Okoliščine kažejo na neprilagojeno hitrost. Z reševalnim vozilom je bil prepeljan v zdravstveno ustanovo. Za njega policisti vodijo prekrškovni postopek.

V soboto okoli 15.20 je na območju Kranja 43-letna kolesarka kolesarila po kolesarski stezi, zapeljala na robnik, padla in se lahko telesno poškodovala. S kraja je bila z reševalnim vozilom prepeljana v zdravstveno ustanovo. Za njo policisti vodijo prekrškovni postopek.

V soboto okoli 17.15 je na območju Lahovč 18-letna voznica, v križišču izsilila prednost vozniku in z avtomobilom trčila v njegov avtomobil. Slednjega je po trku odbilo še v ograjo stanovanjske hiše. Voznik in njegov sopotnik sta bila lahko telesno poškodovana. Na kraju jima je prvo pomoč nudilo zdravstveno osebje in ju z reševalnim vozilom prepeljalo v zdravstveno ustanovo. Za voznico policisti vodijo prekrškovni postopek.

Na območju Radovljice so v petek zjutraj obravnavali voznika, ki je z avtomobilom izsilil prednost drugemu vozniku in trčil v njegov avtomobil. Za njega vodijo prekškovni postopek.

Na območju Cerkelj na Gorenjskem so policisti v petek okoli 13.30 obravnavali 87-letnega voznika, ki je z avtomobilom zapeljal na nasprotno smerno vozišče in bočno trčil v avtobus, ki ga je pravilno po svoji strani pripeljal voznik. Na avtobusu ni bilo potnikov. Za voznika avtomobila policisti vodijo prekrškovni postopek.

Na območju Bašlja je v soboto nekaj čez 10. uro 24-letna voznica v križišču izsilila prednost in z avtomobilom trčila v lahki priklopnik, ki ga je z avtomobilom vlekel drugi voznik. Za njo vodijo prekškovni postopek.

Na območju Kranja so v soboto okoli 19.30 policisti obravnavali prometno nesrečo z udeležbo dveh avtomobilov. 26-letni voznik je v križišču zaradi prekratke varnostne razdalje trčil s prednjim delom avtomobila v zadnji del avtomobila drugega voznika. Po podatkih s katerimi razpolagamo, je s kraja želel odpeljati in ker je bilo premalo prostora, je še enkrat trčil v zadnji del tega avtomobila in s kraja odpeljal. V nadaljevanju je bil izsleden. Avtomobil je vozil pod vplivom alkohola (0.68 mg/l) in brez veljavnega vozniškega dovoljenja, za to kategorijo. Avtomobil so mu zasegli. Odredili strokovni pregled na alkohol. Policisti so opravili ogled, zbirajo obvestila in za 26-letnega voznika vodijo postopek v smeri
kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa.

Prometni policisti so imeli v petek okoli 20.30 na območju Kranja, v postopku 46-letnega voznika, ki je vozil avtomobil pod vplivom alkohola (0,55 mg/l). Prepovedali so mu nadaljnjo vožnjo. Vozniško dovoljenje začasno odvzeli za 24 ur. Za njega vodijo prekrškovni postopek.

Na območju Cerkelj na Gorenjskem so policisti imeli v petek nekaj pred 22. uro, v postopku 39-letnega voznika, ki je vozil osebni avtomobil brez veljavnega vozniškega dovoljenja za to kategorijo in pod vplivom alkohola (0,47 mg/l). Avtomobil so mu zasegli. Zanj za vožnjo pod vplivom alkohola vodijo prekrškovni postopek. Za vožnjo brez vozniškega dovoljenja bo z obdolžilnim predlogom predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Tržiški policisti so bili v petek okoli 19. ure obveščeni o dimniškem požaru v stanovanjskem objektu. Vnele so se saje. Na kraju so požar pogasili gasilci. Po podatkih s katerimi razpolagamo, materialna škoda ni nastala. Policisti bodo dogodek ustrezno zadokumentirali.

Blejski policisti so bili v petek nekaj pred 21. uro obveščeni o požaru pomožnega lesenega objekta. Na kraju so ogenj pogasili gasilci. Policisti so zavarovali kraj in opravili ogled. Nihče ni bil telesno poškodovan. Objekt je pogorel v celoti. Okoliščine požara še niso znane. Policisti zbirajo obvestila in bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Blejski policisti so bili v petek okoli 13. ure obveščeni o nesreči na smučišču. 66-letni smučar je med smučanjem po smučišču trčil v deskarja. Po podatkih s katerimi razpolagamo smučar ni bil težje telesno poškodovan. Pomoč na kraju so mu nudili nadzornik, reševalec na smučišču in zdravstveno osebje. Policisti zbirajo obvestila in vodijo postopek.

Kranjski policisti so bili v soboto okoli 9.30 obveščeni o padcu 45-letnega tujega smučarja. Med smučanjem se mu je odpela smučka, zato je padel, drsel po smučišču in trčil v oblazinjen del t.i. žirafe in se telesno poškodoval. Na kraju mu je pomoč nudil reševalec na smučišču, nadzornik in ekipa helikopterske nujne medicinske pomoči z Brnika. S helikopterjem Slovenske vojske je bil prepeljan v zdravstveno ustanovo. Policisti zbirajo obvestila, vodijo postopek in bodo o vsem obveščali pristojno državno tožilstvo.

Blejski policisti so bili v soboto nekaj čez 11. uro obveščeni o trku dveh smučarjev med seboj. Oba sta prismučala preblizu drug do drugega, se bočno zaletela in padla po smučišču. 59-letni smučar je bil telesno poškodovan. Na kraju mu je pomoč nudil reševalec na smučišču, nadzornik in ekipa helikopterske nujne medicinske pomoči z Brnika. S helikopterjem Slovenske vojske je bil prepeljan v zdravstveno ustanovo. Policisti zbirajo obvestila, vodijo postopek in bodo o vsem obveščali pristojno državno tožilstvo.

Divjad je bila povožena na območju Kranjske Gore, Bohinja in Škofje Loke.

Spletno uredništvo, M.V.