Gorenjski operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel 82 klicev. Za posredovanje v interventnih dogodkih jih je bilo 30.

Jeseniški policisti so včeraj zjutraj obravnavali vlom v osebni avtomobil. Neznani storilec je poškodoval steklo na vratih in si iz notranjosti protipravno prilastil več kosov električnega orodja. Prav tako je nekaj orodja odtujil tudi iz garaže, v katero je vstopil s poškodovanjem obešanke. Lasnika je oškodoval do tisoč evrov.

Na območju Kranja so policisti včeraj zjutraj obravnavali tatvino obeh registrskih tablic s parkiranega avtomobila. Neznani storilec je tatvino izvršil čez noč. V obeh primerih policisti zbirajo obvestila o storilcu, vodijo predkazenski postopek in bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Jeseniški policisti so imeli včeraj okoli 10.30 v postopku 74-letnega voznika, ki je vozil avtomobil brez vozniškega dovoljenja za to kategorijo. Avtomobil so mu zasegli. Vozil je tudi pod vplivom alkohola (0,20 mg/l). Zanj za vožnjo pod vplivom alkohola vodijo prekrškovni postopek. Za vožnjo brez vozniškega dovoljenja bo z obdolžilnim predlogom predlagan pristojnemu okrajnemu sodišču.

Škofjeloški policisti so bili včeraj nekaj čez 9. uro obveščeni o delovni nesreči v enem izmed podjetij. Med delom s stružnico se je poškodoval 61-letni moški. Prvo pomoč na kraju mu je nudilo zdravstveno osebje in ga z reševalnim vozilom prepeljalo v zdravstveno ustanovo. Policisti so opravili ogled in obvestili delovnega inšpektorja. o vseh okoliščinah nesreče še zbirajo obvestila in bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo.

Divjad je bila povožena na območju Mojstrane in Kranja.

 

Spletno uredništvo, M.V.