Gorenjska kronika

Blejski policisti so včeraj obravnavali dimniški požar na zasebnem objektu. Škoda ni nastala. Škofjeloški policisti so danes ponoči obravnavali občana, ki je v zasebnem prostoru kršil javni red in mir, v intervenciji pa s kršitvijo še vedno ni prenehal. Zato je bil pridržan. Proti njemu poteka prekrškovni postopek. Kranjski policisti so včeraj obravnavali štiri prijave tatvin bakrenega materiala. V Naklem so obravnavali tatvino bakrenega kabla.
Na Partizanski cesti, Mlakarjevi ulici in Bertoncljevi ulici v Kranju pa tatvino bakrenega žlebu z manjšo materialno škodo. Na Straži na Bledu so policisti včeraj obravnavali poskus vloma v objekt.
Na cestah je zaradi snega potrebna velika previdnost. Ponekod še sneži, na cestah je sneg in plundra, zato se na pot odpravite samo z ustrezno zimsko opremo. Vožnjo prilagodite razmeram na cesti in upoštevajte varnostno razdaljo.
V  gorah je velika nevarnost snežnih plazov in snegoloma. Proti zelo obiskani Kriški gori in Tolstemu vrhu so zaprte poti iz vseh smeri. Koča je zaprta. Zaprta sta tudi Dom na Zelenici in Koča na Dobrči. Zaprta je še servisna cesta do Doma na Zelenici. Glede na razmere je zelo velika nevarnost tudi na drugih območjih, zato se izogibajte gibanju v gozdovih in zahajanju v gore do umiritve razmer.