Gorenjska kronika

Gorenjski policisti so včeraj obravnavali sedem prometnih nesreč, ena oseba je bila poškodovana. Nesreča s poškodbo udeleženca se je zgodila v Kranju, kjer je prišlo do naleta dveh vozil zaradi prekratke varnostne razdalje. Kranjski policisti so včeraj  obravnavali še eno nesrečo voznika, ki je zaradi kombinacije vpliva alkohola (0,50 mg/l) in prekratke varnostne razdalje trčil v udeleženca pred seboj. V tej nesreči ni bil poškodovan nihče, proti povzročitelju pa poteka prekrškovni  postopek.

Na območju Bleda z okolico je včeraj potekal poostren nadzor nad tovornimi vozili. Med 15 tehtanimi vozili je bilo šest preobremenjenih. Proti voznikom in odgovornim osebam potekajo prekrškovni postopki. V še dveh primerih pa so policisti voznika opozorili zaradi manjših prekrškov. Kot pravijo policisti, bodo z nadzori še nadaljevali.
Kranjski policisti so obravnavali prijavo tatvine denarnice iz odklenjene stanovanjske hiše.  Na Jesenicah pa je neznani storilec poskušal vlomiti v stanovanjsko hišo.