Gorenjska kronika

Gorenjski policisti so v zadnjih dveh dneh prejeli devet obvestil o prometnih nesrečah, ena oseba je bila poškodovana. V petek zvečer sta bila v nesreči v Radovljici udeležena peška in voznica osebnega avtomobila. Peška je po podatkih policije lažje poškodovana. Okoliščine nesreče policisti še preverjajo.

Več dela so policisti imeli s tatovi. Na območju Kranja so policisti v petek obravnavali drzno tatvino v trgovini. Storilec je med plačevanjem stvari iz blagajne odtujil manjši znesek denarja in pobegnil. V Kranju je bil izsleden tudi moški, ki je osumljen tatvin parfumov v prodajalni. Na Bledu je bila prijavljena tatvina oblačil v turističnem objektu. Na Lužah pa je storilec iz garaže odtujil električni skiro in orodje. V garažo je bilo vlomljeno.

V Škofji Loki, na Bledu in v Kranju so policisti obravnavali prijave pretepov na javnih krajih. V vseh primerih gre za gostinske lokale. Škofji Loki policisti preverjajo okoliščine udeležbe treh oseb v pretepu. Na Bledu kršitelji, ki naj bi se pretepali na javnem kraju, niso bili izsledeni. V Kranju pa so se sprli gosti lokala. Po poročanju policistov hujših posledic v nobenem primeru ni bilo.

V okolici Kranja je včeraj zagorelo gospodarsko poslopje z delavnico. V požaru so bila poškodovana tudi tri vozila. Okoliščine kažejo, da je tuja krivda izključena in da je požar nastal med delom v delavnici. V Bohinju je danes ponoči zagorela lesena koča. Požar se je na objekt razširil iz peči na drva. Objekt je pogorel.
Na dveh lokacijah so bila najdena stara neeksplodirana ubojna redstva. V enem primeru v Mojstrani ob reki, v drugem v Mostah pri Žirovnici na brežini jezera Završnica. Obakrat so posredovali pristojni delavci Civilne zaščite.