Gorenjska kronika

Kranjski policisti so včeraj obravnavali prijavo policista, ki je izven svojega delovnega časa opozoril kolege o nevarni vožnji voznice z osebnim avtomobilom med Žabnico in Kranjem. Policisti so voznico ustavili in jo obravnavajo zaradi neupoštevanja prometne signalizacije, prehitevanja v ovinku pri polni sredinski črti in prehitevanja vozila ali kolone vozil, ki vozi z
zmanjšano hitrostjo zaradi gostote prometa ali drugih razmer v prometu. Kot pravijo policisti Policijske uprave Kranj, taka neučakanost, objestnost, hitenje in zanemarjanje osnovnih pravil varnosti v prometu ima lahko hude posledice. Žalostno je, da jih običajno najbolj občutijo tisti, ki niso nič krivi in so se s takim udeležencem na neki nesrečni točki srečali v nepravem času.

Poleg neodgovorne voznice so kranjski policisti včeraj obravnavali poškodbe pri varnostniku, ki je poskušal zadržati moškega, ko je ta preko ograje v okviru izvršitve tatvine vrgel orodje. V Naklem pa je bil včeraj zaradi tatvine orodja obravnavan občan Škofje Loke. Na Trgu Rivoli v Kranju je storilec z vozila odtujil okrasne pokrove kolesa. Na Hraški cesti v Lescah je bilo vlomljeno v garažo. V Svetem Duhu pa je bil obravnavan poskus vloma v stanovanjski objekt.