Gorenjska kronika

Gorenjski policisti so v zadnjih dveh dneh obravnavali štiri prometne nesreče s telesnimi  poškodbami. Na območju Kranja so policisti obravnavali dve trčenji med osebnim avtomobilom in kolesarjem. V enem primeru sta v Kranju trčila osebni avtomobil in kolesarka. Krivda je na strani voznika, saj je kolesarski izsilil prednost. V drugi nesreči pa je kolesar izsilil prednost vozniku avtomobila. Še en kolesar je v Kranju padel sam. V Šenčurju pa so policisti obravnavali nesrečo štirikolesnika. Okoliščine kažejo na neprilagojeno hitrost vožnje in prevrnitev vozila.

Tržiški policisti so včeraj zaradi povzročitve prometne nesreče na parkirišču obravnavali    žensko, ki je odklonila preizkus alkoholiziranosti in strokovni pregled, po postopku pa se je kljub prepovedi vožnje poskušala odpeljati. Policisti so ji to preprečili. Še enega pijanega voznika so obravnavali v Kranju. Pod vplivom alkohola je trčil v drugega udeleženca. Preizkus pri njem je pokazal rezultat 0,89 mg/l alkohola.

Policisti so čez vikend pridržali tri osebe. Škofjeloški policisti so pridržali moškega, ki je javni red kršil na javnem kraju. Pri njem je bila najdena tudi manjša količina prepovedane droge. Tržiški policisti so pridržanje odredili moškemu zaradi kršitev v stanovanjskem objektu. Še en moški je bil pridržan na Jesenicah. Najprej je javni red kršil v prodajalni, potem pa še zunaj. Proti vsem trem potekajo prekrškovni postopki zaradi kršitev javnega reda.

Mirnega vikenda pa ni bilo niti za gorske reševalce, saj so posredovali pri več nesrečah v gorah. Na območju Javorniške planine se je poškodoval najstnik, ki je nerodno stopil in padel. Na območju Triglava je en planinec omagal zaradi zdravstvenih težav, drugi pa je
padel. Na Planini pod Golico je ekipa pomagala poškodovani ženski, ki je bil udeleženka gorskega teka. Lažje se je na istem dogodku poškodoval tudi planinec na Stolu.