Gorenjska kronika

Gorenjski policisti so včeraj prejeli šest obvestil o prometnih nesrečah, ena oseba je bila poškodovana. V Kokri je padel in se pri tem poškodoval motorist. Kot vse kaže, je zaradi prevelike hitrosti izgubi nadzora na motornim kolesom in zapeljal na brežino ter padel nazaj na vozišče. Po podatkih policije je lažje poškodovan. Policisti opozarjajo, da so trenutne razmere že manj primerne za udeležbo motoristov v prometu, zato morajo biti ti še bolj previdni. Ceste so že hladnejše, ob tem pa je oprijema pnevmatik s cestiščem občutno manj predvsem na senčnih odsekih, zaradi dežja pa je ponekod lahko pesek.

Spet pa so bili na delu tatovi koles. Na območju Kranjske Gore sta bili odtujeni električni kolesi. Kranjski policisti pa so bili obveščeni, da sta bili na Orehku odtujeni običajni kolesi. V tem mesecu je bilo že kar nekaj kraj koles, tatove predvsem zanimajo dražja, električna kolesa. Električna kolesa so bila ta mesec odtujena tudi v Ukancu, v Lescah in Gozd Martuljku V Mojstrani pa je bilo odtujeno običajno kolo. V še dveh primerih sta bila
odtujena električna skiroja. V Kranju je bil skiro puščen pred garažnimi vrati, v Retečah pa tudi na javnem kraju.

Policisti so imeli opravka tudi z razgrajačem, ki je v stanovanju na Jesenicah pod vplivom alkohola kršil javni red in mir, v intervenciji pa je s kršitvijo nadaljeval. Policisti so ga pridržali do iztreznitve, proti njemu poteka prekrškovni postopek.