Gorenjska kronika

Slika: GRS Kamnik

Na Pokljuki so policisti kaznovali lastnika vozila, ki je s parkiranim vozilom na ovinku oviral promet. V Kranjski Gori so policisti obravnavali dimniški požar brez nastanka materialne škode. Vnele so se saje v dimniku. V Ratečah so policisti obravnavali trčenje mlajšega sankača v drugo osebo in lažje poškodbe pri njem. Policisti opozarjajo na previdnost in izogibanje ravnanjem, ki lahko povzročijo nesrečo. Pri sankanju po zasneženih površinah, ki jih za hojo uporabljajo tudi sprehajalci, je običajno malo prostora, zato je še posebej pomembno, da se sanka s tako hitrostjo, da se je mogoče varno ustaviti in izogniti tako
oviram kot ljudem.
Kranjskogorski policisti so v petek obravnavali kršitev javnega reda in miru z nasilnim in drznim vedenjem ter poškodovanjem osebnega avtomobila. Postopek še poteka.
Jeseniški policisti so v petek obravnavali kršitev javnega reda in miru zaradi odvržene petarde. Proti trem odraslim osebam poteka prekrškovni postopek zaradi kršitve javnega reda in miru, proti mladoletniku pa zaradi uporabe pirotehnike.
Radovljiški policisti so včeraj obravnavali povzročitev telesnih poškodb z udarci. Po prvih podatkih gre za lažje poškodbe. Postopek poteka proti eni osebi.
Na Jesenicah so policisti v dveh primerih obravnavali poškodovanje vozil pri zdrsu snega s strehe objekta.

Policisti Policijske uprave Kranj opozarjajo tudi na razmere na cestah. Na več lokacijah so bile v minulih težave v prometu. Gre za podrta in nagnjena drevesa čez cesto, novozapadli
sneg, ponekod obveznost snežnih verig in proženje manjših snežnih plazov čez cesto, na kateri se pojavljajo tudi udarne jame.
Danes je pričakovati povečan promet proti Karavankam v smeri Avstrije pri vračanju tujcev iz smeri Hrvaške. Trenutno je promet tekoč.
Na Korenskem sedlu so obvezne verige, stanje se lahko še spremeni tudi na Ljubelju. Kadar so na avstrijski strani obvezne verige, avstrijski varnostni organi zavračajo voznike, ki nimajo opreme. V gorah je velika nevarnost proženja snežnih plazov. Ravno tako je zaradi obilnega sneženja ponekod padlo drevje čez poti.

Na področju kriminalitete so kriminalisti obravnavali tri dogodke. V Podreči so policisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Vlomljeno je bilo skozi balkonska vrata. Odtujen je bil manjši znesek denarja. V dveh primerih pa so policisti obravnavali povzročitev škode na osebnih avtomobilih.